Početna Aktuelno #HerojUlice2020: Maja Radaković heroj Stambene zajednice Teodora Kračuna na Detelinari

#HerojUlice2020: Maja Radaković heroj Stambene zajednice Teodora Kračuna na Detelinari

0

Izbor za „Heroja ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, otvoren je od 15. oktobra do 15. decembra 2020. godine.

Novosađanka, Maja Radaković, prvi je prijavljeni kandidat za ovogodišnji konkurs za “Heroja ulice”. Da titulu prve prijave i predstavljanja zaista i zaslužuje, dokazuje i činjenica da je Maju, prijavilo oko 30 komšija sa Detelinare. Najčešće su prijave stizale u ime Stambene zajednice Teodora Kračuna 2,4,6 i 8.

Maja je nesebičnim trudom i zalaganjem učinila da Detelinara bude i lepša i bolja za život, a u poslednjih nekoliko meseci, posebno se istakla njena požrtvovanost i zalaganje u organizacijama humanitarnih akcija za prikupljanje sredstava za lečenje male Lane Jovanović iz Rakovca koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan, retke ali izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti. Lek za ovu bolest postoji, ali je trenutno najskuplji na svetu i njegova cena je 2,1 milion dolara.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejla na adresu: herojulice021­@gmail.com.

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Na kraju godine biće održan izbor, a na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje, produženi vikend za dve osobe u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji.

Izbor za “Heroja ulice” prvi put je organizovan 2019. godine, kada je velik broj Novosađana prijavio svoje komšije kojima se ponosi, a Mirjana Mutuc, Novosađanka koja svake nedelje, zajedno sa svojim ćerkama Marijanom i Minom, sprema obroke za sedam socijalno ugroženih porodica, pobednica je prošlogodišnjeg konkursa.

Autor: NSHronika
Foto: Privatna arhiva