Početna Aktuelno #HerojUlice2020: Tatjana Rađenović – Veliki humanista i “žena zmaj”

#HerojUlice2020: Tatjana Rađenović – Veliki humanista i “žena zmaj”

Izbor za „Heroja ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, produžen je i, umesto do 15. decembra 2020. godine, trajaće sve do 15. januara 2021. godine kako bi se stekli uslovi da sve ovogodišnje heroje uživo ugostimo na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada.

Među herojima našla se i Tatjana Rađenović, veliki humanista i “žena zmaj” kako za nju kaže komšinica Danijela koja ju je prijavila na konkurs.

– Tatjana je jedna pametna, lepa, dobra, humana žena i moja komšinica koja se posvetila humanom radu u širokom spektru. Mnogim ljudima u našoj okolini ona je nesebično pomagala i zalagala se da imaju barem ono neophodno za život. Ona na sve ljude kojima je pomoć potrebna gleda jednako, bilo da su u pitanju starija lica ili deca za koju se prikupljaju donacije. Ja sam samohrana majka troje dece, Tanja ih mnogo voli i svašta je učinila da ih na različite načine obraduje. Zaslužila je od mene orden a sigurna sam da se mnogo ljudi slaže sa mojim mišljenjem – kaže Danijela za naš portal.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejla na adresu: herojulice021­@gmail.com.

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Nakon zatvaranja konkursa biće održan izbor, a na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje, produženi vikend za dve osobe u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji.

Izbor za “Heroja ulice” prvi put je organizovan 2019. godine, kada je velik broj Novosađana prijavio svoje komšije kojima se ponosi, a Mirjana Mutuc, Novosađanka koja svake nedelje, zajedno sa svojim ćerkama Marijanom i Minom, sprema obroke za sedam socijalno ugroženih porodica, pobednica je prošlogodišnjeg konkursa.

Autor: NSHronika
Foto: Privatna arhiva