Početna Gradske teme Volonteri nose donacije iz Novog Sada za građane Hrvatske pogođene zemljotresom

Volonteri nose donacije iz Novog Sada za građane Hrvatske pogođene zemljotresom

Volonteri iz Novog Sada i Beograda danas ujutru kreću za Hrvatsku kako bi odneli pomoć građanima pogođenim zemljotresom. Svaka pomoć je, kako kažu, dobrodošla.

– Informacije o potrebama ljudi pogođenih katastrofom dobijali smo proteklih dana od novinara koji su bili na licu mesta, naših saradnika i prijatelja iz Petrinje, Siska i Gline, ali i od lokalnih kriznih štabova – navodi se u saopštenju društva Koraci.

Ističu da su kombiji za transport volontera i humanitarne pomoći dobijeni besplatno.

– Obezbedili smo sredstva za dezinfekiju i ličnu higijenu, flastere, gaze, vlažne maramice, pelene za odrasle, vreće za spavanje, ćebad ili i prvu količinu drvene građe potrebne u sanaciji objekata – navode aktivisti.

Iskusni volonteri će sa ekipama na terenu od 6. do 10. januara 2021. raditi na poslovima sanacije i pomoći stanovništvu, a ostatak tima organizovaće sastanke i prikupljanje informacija kako bi po povratku u Srbiju bila doneta kvalifikovana odluka o nastavku kontinuirane pomoći koja će biti neophodna u narednom periodu.

Aktivisti i aktivistkinje Društva za održivu budućnost – Koraci od prvih vesti da je područje Banije pogodila serija snažnih zemljotresa, izazvala velika razaranja i ljudske žrtve, komuniciraju sa institucijama i pojedicima sa namerom da organizuju pomoć potrebnu ljudima na prostoru Petrinje, Siska i Gline. Potom su, piše u saopštenju, Koraci i Hrvatski građanski savez animirali svoje članstvo i prijatelje. Svako je pomogao onoliko koliko je u ovom trenutku mogao, u robi ili novcu.

Aktivisti pozivaju građanke i građanke Srbije koji žele da pomognu ličnim novčanim donacijama, da to učine na:

Naziv: Društvo za održivu budućnost – Koraci
Adresa: Mlatišumina 19/6, Beograd
Svrha uplate: Pomoć zemljotresom razorenim mestima na području Petrinje, Gline i Siska
Broj dinarskog tekućeg računa: 160-6000000768419-94
Kao šifru plaćanja možete koristiti 288 (donacije)
Devizni račun: 160-600000076906014.

Za dodatne informacije ili ukoliko želite da donirate garderobu, hranu ili slično, možete kontaktirati udruženje na koraci.info@gmail.com ili pozvati na 063/279-855.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay