Početna Gradske teme Hitno potrebni davaoci svih krvnih grupa zbog povećanih potreba KCV

Hitno potrebni davaoci svih krvnih grupa zbog povećanih potreba KCV

transfuzija krvi

Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine hitno su potrebni davaoci svih krvnih grupa zbog povećanih potreba Kliničkog centra i ostalih zdravstvenih ustanova.

Zorica Bjelić iz Zavoda za transfuziju kaže za 021 da se krv može dati u akcijama koje organizuju na terenu ili u samom Zavodu u Hajduk Veljkovoj 9a, radnim danima od 7 do 14 sati.

“Potrebni su nam davaoci svih krvnih grupa zbog smanjenog salda i povećanih potreba Kliničkog centra i ostalih instututa kojima Zavod obezbeđuje krv. Zato molimo sve humane ljude koji su u mogućnosti da se odazovu pozivu”, apeluje Bjelić.

Ona podseća da je pre dolaska obavezno doručkovati, a da će hitni davaoci svih krvnih krupa biti potrebni najmanje 10 dana.

Zavod svakodnevno organizuje akcije davanja krvi na teritoriji Novog Sada, Južnobačkog okruga i drugih delova Vojvodine.

Plan akcija davanja krvi ove nedelje

Sreda, 12. oktobar: Mobilna ekipa radiće u Bačkoj Palanci u prostorijama Crvenog krsta, od 8 do 12 časova.

Četvrtak, 13. oktobar: Mobilna ekipa radiće u Erste banci na Bulevaru oslobođenja 5, od 8 do 11 časova, dok će u Zavodu krv davati učenici Saobraćajne škole “Heroj Pinki” od 9 časova

Petak, 14. oktobar: Mobilna ekipa radiće u Bođanima u Lovačkom domu od 8 do 10 časova i u Vajskoj u osnovnoj školi od 8 do 10 časova. U Zavodu, krv će davati učenici gimnazije “Svetozar Marković” od 9 časova

Autor: 021.rs
Foto: Yayimages.com