Početna Gradske teme Hitno potrebni davaoci svih krvnih grupa zbog povećanih potreba KCV

Hitno potrebni davaoci svih krvnih grupa zbog povećanih potreba KCV

0

transfuzija krvi

Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine hitno su potrebni davaoci svih krvnih grupa zbog povećanih potreba Kliničkog centra i ostalih zdravstvenih ustanova.

Zorica Bjelić iz Zavoda za transfuziju kaže za 021 da se krv može dati u akcijama koje organizuju na terenu ili u samom Zavodu u Hajduk Veljkovoj 9a, radnim danima od 7 do 14 sati.

“Potrebni su nam davaoci svih krvnih grupa zbog smanjenog salda i povećanih potreba Kliničkog centra i ostalih instututa kojima Zavod obezbeđuje krv. Zato molimo sve humane ljude koji su u mogućnosti da se odazovu pozivu”, apeluje Bjelić.

Ona podseća da je pre dolaska obavezno doručkovati, a da će hitni davaoci svih krvnih krupa biti potrebni najmanje 10 dana.

Zavod svakodnevno organizuje akcije davanja krvi na teritoriji Novog Sada, Južnobačkog okruga i drugih delova Vojvodine.

Plan akcija davanja krvi ove nedelje

Sreda, 12. oktobar: Mobilna ekipa radiće u Bačkoj Palanci u prostorijama Crvenog krsta, od 8 do 12 časova.

Četvrtak, 13. oktobar: Mobilna ekipa radiće u Erste banci na Bulevaru oslobođenja 5, od 8 do 11 časova, dok će u Zavodu krv davati učenici Saobraćajne škole “Heroj Pinki” od 9 časova

Petak, 14. oktobar: Mobilna ekipa radiće u Bođanima u Lovačkom domu od 8 do 10 časova i u Vajskoj u osnovnoj školi od 8 do 10 časova. U Zavodu, krv će davati učenici gimnazije “Svetozar Marković” od 9 časova

Autor: 021.rs
Foto: Yayimages.com