Početna Gradske teme Hor “Iskrice” iz Novog Sada danas na “Novosadskom Winter Festu”

Hor “Iskrice” iz Novog Sada danas na “Novosadskom Winter Festu”

Novogodišnja predstava, hor i mnogo sjajne muzike, juče nas je odvelo u pravu novogodišnju atmosferu na Trgu slobode.

Okupljeni mališani uživali su u predstavi “Dvorska Luda čini čudastudija za animiranje i zabavu dece “Željko Veseljko” i zajedno pokušali da spasu princezu i Deda Mraza.

Na raspevanoj jelki nastupio je KUD “Stanislav Preprek” i ležernim notama, uz gitaru i harmoniku, potpuno očarao i one malo starije sugrađane.

Naš gost bio je Mihail Dudaš, atletičar višebojac, koji je rekao da mnogo voli Novi Sad i dolazi kad god mu to obaveze dozvoljavaju. Kaže da nije tipičan Novosađanin koji planira doček Nove godine već tokom leta, ali će pokušati da to veče provede na najbolji mogući način. Sve prisutne je pozdravio i naravno, odmah otišao na trening, kako to vrhunski sportisti i rade.

Večeras od 18h na raspevanoj jelki nastupiće hor “Iskrice” iz Novog Sada, a naša gošća biće Lidija Ćulibrk, glavna i odgovorna urednica magazina “Lepota i zdravlje”.

Zimska čarolija se ponovo vratila na Trg slobode, a ovogodišnji „Novosadski Winter Fest“ će trajati od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine. Svake večeri na Trgu slobode nastupaće dečiji horovi na „raspevanoj jelki“ od 18h, svi zainteresovani mogu da se provozaju fijakerom koji ponovo vozi novosadskim ulicama, kupe različite proizvode, rukotvorine, novogodišnje ukrase ili ukusne specijalitete u drvenim kućicama – kuvano vino, čaj, toplu čokoladu, kurtoš kolač, štrudle, vafle, kobasice, čokoladni giros, kolače i još mnogo toga, učestvuju u različitim dečijim i humanitarnim aktivnostima, a tokom vikenda slušaju novosadske bendove i DJ-ejeve.

I ove godine nagrađujemo najlepše pismo Deda Mrazu. Najmlađi svoja pisma Deda Mrazu mogu da ubace u veliko crveno sanduče, a vlasnika najlepšeg pisma nagradićemo putovanjem. Izvlačenje se održati u subotu 23.12.

Na panoima na Trgu slobode i ove godine će se nalaziti najlepša dela iz novosadskih galerija i muzeja i to iz Galerije Matice srpske, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića.

Svakih 7 dana posetioci će imati priliku da vide izložbu jednog od novosadskih fotografa, a trenutno su na panoima izložene fotografije Tijane Henn.

“Novosadski Winter Fest” organizuju Color Pres Grupa, Ninamedia, Color Media Communications, Subsidium, HBO Color Media Events, Udruženje “Bač u srcu Bačke”. Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Vojvođanska banka i Heineken Srbija sa brendovima Krušovice, Laško, Amstel i Zaječarsko Crno pivo.