Početna Gradske teme Humanitarna VPŠ Novosadska trka za dečiji osmeh 12. marta u Kameničkom parku

Humanitarna VPŠ Novosadska trka za dečiji osmeh 12. marta u Kameničkom parku

0

Humanitarna trka “Novosadski kros – za dečiji osmeh”, koju po 8. put organizuju Atletski klub “Apatin” i Visoka poslovna škola iz Novog Sada, biće održana u subotu 12. marta u Kameničkom parku.

Cilj manifestacije je da se prikupe novčana i materijalna sredstva (odeća i obuća, igračke i slatkiši) za decu bez roditeljskog staranja koja su smeštena u Sigurnoj dečijoj kući, Svratištu za decu i mlade Grada Novog Sada i Dečijem selu.

Pravo učešća imaju svi koji se osećaju psihofizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, ali deca moraju biti u pratnji roditelja, trenera ili nastavnika

U okviru manifestacije održaće se dečije trke na 100, 200, 400 i 800 metara, dok se odrasli nadmeću na deonicama od 4 i 10 kilometara, te u štafeti 3×2 kilometra.

Svi koji prođu kroz cilj biće nagrađeni medaljom, zahvalnicom, a pobednici peharima.

Prijavljivanje za sve trke je do 3. marta u 22h.

Za dečije trke se prijavljuje putem mejla novosadska.trka@gmail.com i potrebno je poslati i podatake o detetu (ime, prezime, uzrast i razred), dok su prijave za odrasle putem sajta trka.rs.

Iznosi startnine su od 400 do 1.400 dinara po takmičaru, zavisno od trke i uzrasta, dok je rok za uplatu do 4. marta u 14 časova. Nakon tog datuma nije moguće prijaviti se za učestvovanje.

Početak humanitarnog krosa je u 10 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay