Početna Gradske teme Humanitarni koncert “Prijatelji za Jadranku Stojaković”

Humanitarni koncert “Prijatelji za Jadranku Stojaković”

Jadranka

Humanitarni koncert “Prijatelji za Jadranku Stojaković” održaće se 27. maja u Sinagogi, sa početkom u 20 časova. Na koncertu će učestvovati Vlada i Bajka, Srđan Marjanović, Ljuba Ninković (ex S vremena na vreme), Suncokret i Garavi sokak.
Uz kupljenu kartu za koncert posetioci će na poklon dobiti nedavno objavljen CD: “The Best of Collection – Jadranka Stojaković” i to zahvaljujući izdavačkoj kući “Croatia Records” koja na taj način učestvuje u ovoj humanoj akciji.

Kantautorka Jadranka Stojaković pripada čuvenoj sarajevskoj muzičkoj sceni, koja je iznedrila mnoga relevantna imena: Indexe, Kemala Montena, Pro arte, Bijelo dugme, Zdravka Čolića, Nedu Ukraden, Hari Mara Hari, Zabranjeno pušenje, Crvenu jabuku i mnoge druge. Mada je karijeru počela krajem šezdesetih, afirmisala se početkom sedamdesetih zahvaljujući TV emisiji “Na ti”, koju je na TV Sarajevo uređivao pesnik Duško Trifunović. Usledili su nastupi na brojnim festivalima (Vaš šlager sezone, Omladinski festival, Zagrebački festival…), koncerti širom zemlje, dve višemesečne turneje po SSSR-u i dva gostovanja u Japanu, u kojem je kasnije provela preko dve decenije. Za deset godina diskografske aktivnosti u Jugoslaviji, objavila je petnaset singlova i šest albuma. Mada je bila fizički odsutna s ovih prostora, njeni hitovi: “Muzika je svirala”, “Ti ne znaš dom gdje živi on”, “Život piše romane”, “Sve smo mogli mi”, “Vjerujem”, “Ima neka tajna veza”, “Što te nema” i drugi, svakodnevno su emitovani na radio stanicama širom bivše Jugoslavije. S koncertima i diskografijom nastavila je i u Japanu, sve do nesrećnog pada na sceni, kada se teško povredila, što je kasnije prouzrokovalo retku i veoma tešku bolest – ALS (bolest motornog neurona), zbog koje je duži niz godina prikovana za postelju. U cilju kupovine inostranih lekova, Muzička omladina Novog Sada u Novom Sadu, i Music Factory u Beogradu, organizovaće koncerte u Sinagogi (27. maja 2015) i Domu Sindikata (28. ili 29. maja 2015), a kompletan prihod od ulaznica proslediće Jadranki.

Ulaznice za koncert u Novom Sadu, po ceni od 1.000 dinara, prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada.

Autor i foto: NsHronika.rs