Početna Gradske teme Kiša na Detelinari napravila “Akvapark”

Kiša na Detelinari napravila “Akvapark”

akvapark_detelinara

Novi Sad i prigradska naselja se i dalje bore sa vodom koja je poplavila gradske ulice u nedelju. Fotorgafija dečijeg igrališta na Detelinari najbolje ilustruje situaciju na mnogim lokacijama u gradu.
Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne sitaucije konstatovano je da je najteža situacija u Kovilju i u Sečanjskoj ulici na Klisi. Štab je zbog toga doneo odluku da se nastavi istim intenzitetom rada, punim kapacitetom u tri smene, dok se ne reše svi problemi. U saopštenju se navodi da su sva javna preduzeća konstantno na terenu, a da poslednjoj sednici nisu prisustvovali predstavnici vodoprivrednog preduzeća “Šajkaška” iako je većina poslova iz njihove nadležnosti.

– Tokom protekla 24 časa nadležne ekipe su izlazile, i izlaze, na sve pozive građana kojima su objekti i imovina ugroženi zbog obimnih padavina. Na štabu je zaključeno da će u svim objektima, kako se budu stvarali uslovi, biti izvršena dezinfekcija i dezinsekcija, a građani i sami mogu da se obrate preduzeću “Ciklonizacija”. Građevinska inspekcija izlazi na teren gde god se voda povukla, i gde je moguće vršiti procenu štete, a Grad razmatra načine na koje može da pomogne građanima u sanaciji. Na sednici je donet zaključak da se koordiniranim radom svih službi i preduzeća dovede do što bržeg vraćanja ugroženih površina u prvobitno stanje, to jest da se što pre saniraju posledice izazvane vodom – navodi se u saopštenju Štaba.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas i sutra očekuju se slabije padavine, a potom sledi razvedravanje, tako da ne bi trebalo da bude dodatnih problema.

Autor: 021.rs
Foto: Radio Signal