Početna Gradske teme Humanitarni ponedeljak na Štrandu za Aleksu Kosanovića

Humanitarni ponedeljak na Štrandu za Aleksu Kosanovića

0

U ponedeljak 05. jula akcija “Humanitarni ponedeljak” biće namenjena Aleksi Kosanoviću. Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova, najavilo je novosadsko Javno komunalno preduzeće Gradsko zelenilo.

Aleksa je rođen 2017. godine u Novom Sadu, u 31. gestacijskoj nedelji trudnoće, hitnim carskim rezom. Posle prvih problema sa kojima je suočen on i njegova porodica, novi šok je usledio kada mu je sa tri godine ustanovljena spastična kvadriplegija zbog koje nije u mogućnosti da samostalno hoda.

Novac koji će se prikupljati potreban je za SDR (selektivna dorzalna rizotomija) operaciju u Americi, koja bi mu uklonila spazam mišića, kao i za dalju rehabilitaciju, preglede, pomagala i neophodne tretmane i troškove puta i smeštaja za vreme lečenja.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje blizanaca Ristić Kristine i Veljka ukupno je prikupljeno 245.300,00 dinara.

Gradsko zelenilo podseća one koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Izvor: rtv.rs
Foto: Gradsko zelenilo