Početna Gradske teme “Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za Luku Kovačevića

“Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za Luku Kovačevića

0

U akciji prikupljanja pomoći za Luku Kovačevića, zbog loših vremenskih prilika, prethodna dva ponedeljka je prikupljen iznos manji od 60.000 dinara. Pravilnikom o uslovima i načinu sprovođenja akcije, u takvim slučajima predviđa se ponavljanje akcije, tako da će narednog ponedeljka, 5. septembra pomoć ponovo biti namenjena Luki, saopštilo je JKP “Gradsko zelenilo”.

Tog dana neće se naplaćivati ulaz na plažu, a kartu će, kao što je uobičajeno, zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 08.00 do 19.00 časova.

Luka je dete sa teškoćama u razvoju, ima petnaest godina i na žalost, oboleo je od više ozbiljnih bolesti. On ima autizam, epilepsiju i dandy woker – oboljenje mozga. Jedno je od četvoro dece u porodici čija primanja nisu dovoljna za terapije i lekove koji su mu neophodni.

Ovim putem JKP “Gradsko zelenilo” obaveštava sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Izvor: rtv.rs
Foto: Gradsko zelenilo