Početna Gradske teme Novi elektronski sistem na novosadskim pijacama: Uvode se LED paneli i isticanje...

Novi elektronski sistem na novosadskim pijacama: Uvode se LED paneli i isticanje cena na tezgama

0

Novosadske pijace u budućnosti bi trebalo da imaju platforme za elektronsku evidenciju i prikazivanje cena kupcima na tezgama, kao i softver za elektronsku naplatu pijačnine od prodavaca.

JKP “Tržnica” raspisala je tender za nabavku platforme za elektronsku evidenciju i naplatu pijačnina, kao i zaseban modul za elektronsku publikaciju i administraciju cena na pojedinim pijačnim mestima.

Primenom novih softverskih rešenja, “Tržnica” bi u svakom trenutku imala pregled i kontrolu ukupnih, zakupljenih i slobodnih tezgi, kao i mogućnost elektronske naplate pijačnine.

Ova praksa ima za cilj da cene u budućnosti na pijacama budu jasno istaknute jer, kako zaključuju u “Tržnici”, a pokazuje i iskustvo na terenu, mnogi građani se u zavisnosti od prakse prodavaca da ističu cene odlučuju da li će kupiti namirnici na određenoj tezgi.

Tender za nabavku neophodne opreme otvoren je do 5. oktobra.
Imala bi i mogućnost da direktno na pijacama, pomoću LED ekrana i QR kodova, promoviše ponudu na tezgama.

JKP ‘Tržnica’ Novi Sad ima na svojim prodajnim mestima izuzetno veliku posetu potencijalnih kupaca, u skladu sa navedenim selektovane lokacije prodajnih mesta će biti opremljene outdoor led panelima – navodi se u tehničkim specifikacijama tendera.

Tu je i namera nabavke posebnog modula u sklopu sistema, a koji bi koji omogućavao “standardizovanu, uređenu elektronsku publikaciju i distribuciju, evidenciju cena proizvoda na svojoj tezgi na izdvojene mikro segmente – mikro panele koji se nalaze na tezgama zakupaca, a sve to kroz ekran mobilnog uređaja”.

U planu je izrada, isporuka i montaža informativnih QR pločica na selektovanim lokalitetima (broj tezge, naziv lokacije, logo “Tržnice” i Grada Novog Sada).

“Tržnica” zahteva garanciju od najmanje 12 meseci na sav isporučeni softver i svu opremu.

U “Tržnici” za kažu da je cilj transparentnije predstavljanje cena kupcima.

Ovo podrazumeva da zakupci pijačnih usluga na nekoliko pijaca kojima upravlja ‘Tržnica’ na transparentan, jasan i nedvosmislen način imaju mogućnost isticanja cena svojih proizvoda na tezgama u zakupu. Sa druge strane, kupci koji se snabdevaju svežim životnim namirnicama imaju mogućnost da vide od koga kupuju proizvode, što može biti svojevrsna korist za prodavce na tezgama. Isticanje cena na pijačnim tezgama kojima upravlja ‘Tržnica’ predstavlja transparentan odnos prema posetiocima pijaca, gde će svaki prodavac biti jasno identifikovan, a kupac informisan od koga kupuje robu – poručuju u “Tržnici”.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay