Početna Gradske teme Humanitarni ponedeljak na Štrandu za Pavlov Danila

Humanitarni ponedeljak na Štrandu za Pavlov Danila

0

U ponedeljak 13. septembra akcija „Humanitarni ponedeljak” biće namenjena Pavlov Danilu. Tog dana ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Danilo je devetogodišnji dečak koji je prilikom rođenja ostao bez kiseonika, a kao posledica toga je imao krvarenje na mozgu.

Tokom rasta konstatovane su mu dijagnoze autizma, hiperaktivnosti i epilepsije. Zbog nedovoljne mentalne razvijenosti do skoro je nosio pelene, asocijalnog je ponašanja i nezainteresovan za igu sa drugom decom i igru uopšte, sklon samopovređivanju, zbog svega toga neophodan mu je konstantan nadzor, briga, nega i pomoć pri obavljanju svih životnih aktivnosti. Danilu su sredstva potrebna intenzivni i kvalitetni defektološki tretmani kako bi poboljšao kvalitet svog života.
U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Miroslava Đurovku prikupljeno je 71.560,00 dinara.

Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda – navodi se u saopštenju Gradskog zelenila.

Izvor: rtv.rs
Foto: Gradsko zelenilo