Početna Sport Novosadski golman Miloš Popadić budućnost srpskog vaterpola

Novosadski golman Miloš Popadić budućnost srpskog vaterpola

0

Nakon osvajanja olimpijskog zlata u vaterpolu, naša reprezentacija opet se popela na svetski tron, ali ovoga puta u juniorskoj konkurenciji. Mladi srpski vaterpolisti vratili su se sa svetskog šampionata iz Praga sa zlatnim medaljama, a među njima je bio i golman nacionalnog tima, Novosađanin Miloš Popadić.

Nema razgloga za brigu, kada je reč o budućnosti srpskog vaterpola. Još jedan trofej i još jedno zlato je u virtinama naše reprezentacije. Igrači Srbije uzrasta do 20 godina, okitili su se titulom svetskog prvaka na planetarnom šampionatu u Češkoj. Drugo mesto na postolju zauzela je Italija koju smo u finalu savladali sa 10-8, dok su bronzu osvojili Crnogorci.

Išli smo u osmini finala na Brazil, četvrtfinale je bio jedan težak okršaj sa Hrvatima, u polufiunalu smo pobedili Mađarsku, a u finalu Italiju. Uradili smo sve što nam je trener rekao i zamislio, i ispalo je sve dobro – rekao je Popadić.

Gol reprezentacije Srbije branio je Novosađanin Miloš Popadić. Time je nastavljena tradicija izvrsnih reprezentativnih golmana koji su ponikli u vaterpolo klubu Vojvodina. Najbolji čuvar mreže sveta Branislav Mitrović, koji još uvek nije rekao zbogom seniorskom nacionalnom timu, uskoro bi mogao dobiti svog naslednika.

Naravno da ima pritisksa, ipak su to najbolji golmani sveta, dugi niz godina i uskoro dolazi do smene generacija. Ja sam bio drugi golman rerpezentacije, naš prvi golman proglašen je za najboljeg na svetskom prvenstvu. Meni je zaista bila velika čast što sam uopšte pozvan da igram za Srbiju, a kamoli što sam dobio šansu da branim – dodao je on.

20-godišnji Novosađanin, inače student pravnog fakulteta i u narednoj sezoni braniće gol Vojvodine. Njegvu ekipu početkom oktobra očekuju u kvalifikacije za Evrokup, kada će u Novi Sad stići ekipe iz Mađarske, Grčke i Španije.

Pred njim je još jedna uzbudljiva klupska sezona, a nada se da će u narednim godinama dobrim igrama zaslužiti i poziv u seniorsku rerpezentaciju. Olimpijsko zlato seniora i svetsko junirosko zlato još jednom su potrvda da smo svetska velesila u sportu, za čiju budućnost nemamo razloga za brigu.

Izvor: rtv.rs
Foto: vkvojvodina.org.rs