Početna Gradske teme “Humanitarni ponedeljak” za dvanaestogodišnjeg Savu Đuranina

“Humanitarni ponedeljak” za dvanaestogodišnjeg Savu Đuranina

Akcija “Humanitarni ponedeljak” na Štrandu biće organizovana u ponedeljak, 29. jula, a tom prilikom će se prikupljati pomoć za dvanaestogodišnjeg dečaka iz Sremske Kamenica Savu Đuranina.

Ovaj dečak boluje od spastične kvadripareze. Do sada je više puta bio hospitalizovan, a zdravstveno stanje mu se pogoršalo prošle godine kada je pao u komu izazvanu virusnom infekcijom.

Iako je u bolnici proveo nekoliko meseci, iako je prošao kroz rehabilitaciju, poboljšanja zdravstvenog stanja, nažalost, nema.

Dečak ne može samostalno da hoda. Uspeo je da završi četiri razreda osnovne škole, a dalji tok školovanja zavisi isključivo od zdravstvenog stanja i dodatnih terapija.

U prethodna dva ponedeljka posetioci Štranda prikupili su više od 114.000 dinara pomoći za dvadesetsedmogodišnju Danijelu Babić iz Zmajeva, koja je pre četiri godine povređena u saobraćajnoj nesreći. Porodica Babić i “Gradsko zelenilo”, koje organizuje akciju, zahvalili su se svim ljudima dobre volje koji su pružili pomoć.

Malom Savi možete da pomognete tako što ćete u ponedeljak posetiti Štrand, a umesto kupljenje karte, ostavićete prilog na ulazima u gradsku plažu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay