Početna Gradske teme “Humanitarni ponedeljak” za Natašu Sivčević na Štrandu

“Humanitarni ponedeljak” za Natašu Sivčević na Štrandu

Akcija “Humanitarni ponedeljak“, nastavlja se u ponedeljak, 17. juna a ovog puta posetioci Štranda imaće priliku da pomognu u lečenju devetogodišnje Nataše Sivčević iz Futoga.

Zbog posledica prevremenog porođaja Nataša je imala krvarenje trećeg stepena u mozgu. Rođena je tri meseca ranije, a sada kasni u psihomotornom razvoju i ima velike probleme sa vidom. Dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza. Sa Natašom se svakodnevno radi, terapije joj prijaju i evidentan je napredak u razvoju. Upornošću roditelja i lekara, redovnim vežbama sada može samostalno da sedi i hoda uz pomagala ili pridržavanje od strane druge osobe.

Nataši sledi operativni zahvat u Rusiji čiji je cilj produženje tetiva, lakše uspravljanje i omogućavanje oslonca na celo stopalo. Takođe je potrebno uraditi lasersko skidanje dioptrije, koja sada iznosi -24.

Prošlog ponedeljka humanitarna akcija ”Gradskog zelenila“ naišla je na veliki odziv Novosađana, tako da je za lečenje Vesne Paušić, obolele od cerebralne paralize, sakupljeno 82.000 dinara.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay