Početna Danas u gradu Stanari Dositejeve očekuju da Grad nekog kazni

Stanari Dositejeve očekuju da Grad nekog kazni

Stanari iz Dositejeve 11 koji su ostali bez domova očekuju da će gradonačelnik Miloš Vučević kazniti odgovorne iz Centra za socijalni rad koji su im i pored obećanja uskratili pomoć za plaćanje podstanarstva.

Okupljeni kod onog što je ostalo od zgrade u Dositejevoj 11, jer su se u poslednjih nekoliko meseci srušila još dva stana, a ostali nastavljaju da se urušavaju, stanari govore da se nadaju da će gradonačelnik održati reč i nastaviti da im pomaže, a da ne mogu da razumeju ponašanje Centra.

Predsednik skupštine stanara Dragan Mitrović kaže da su se zaposleni u Centru za socijalni rad prema njima ponašali kao da su kriminalci, pre nego što su im izdali odbijenice.

– Žalosno je šta su ti “stručnjaci” koji tamo rade napisali u odbijenici. Između ostalog, jednom stanaru su napisali da nema decu, a čovek ima decu. Frapirani smo da smo naišli na nerazumevanje. Ja sam bio na sastanku, gde je bila i direktorka Centra Ljiljana Koković, kada je gradonačelnik rekao da nam isplate interventnu pomoć i da ima prostora u budžetu za to. Zašto su se oni oglušili o naredbu gradonačelnika, ja ne znam – kaže Mitrović.

Stanari navode da su neki od njih, pošto su već istekli rokovi za plaćanje kirija za podstanarstvo, morali da se isele i da sada čekaju da dobiju nova rešenja, nakon što je Kabinet gradonačelnika saopštio da će dobiti interventnu pomoć posle njihovog protesta ispred Gradske kuće u utorak. Mitrović za 021.rs priča i da nema pomaka u razgovorima sa investitorom “Astra plan”, jer im ne daje nikakve garancije za ono što nudi. Stanari i dalje smatraju da je najbolje rešenje da se pronađe investitor koji bi otkupio parcelu i njima, u zamenu za objekte koje su tu imali, ponudio stanove ili novac, a da tu novosadska vlast može da pomogne.

Oni su bez doma ostali prošlog avgusta kada je na parceli pored njihove počela nelegalna gradnja i kada su građevinske mašine potkopale temelje i srušile veći deo njihovog objekta.

Izvor: 021
Foto: Pixabay