Početna Gradske teme Humanitarni turnir – “Igrajmo za Dečije selo”

Humanitarni turnir – “Igrajmo za Dečije selo”

Humanitarni turnir u basketu 3 na 3 “Igrajmo za Dečije selo” održaće se u nedelju, 10. juna 2018. godine, sa početkom u 10h, na košarkaškom terenu u Dečijem selu, u organizaciji Međunarodne komore mladih Junior Chamber International (JCI Novi Sad), sa ciljem prikupljanja sredstava za pružanje mogućnosti dodatne edukacije dece iz SOS Dečijeg sela “Dr Milorad Pavlović” Sremska Kamenica.

– JCI Novi Sad prepoznao je potrebe mlađe i starije dece Dečijeg sela za dodatnom edukacijom i uključivanjem u sportske aktivnosti, kako bismo im obezbedili lepšu i bolju budućnost. U skladu sa pravilima i potrebama ove ustanove, prikupljena sredstva će biti usmerena na pohađanje stručnih kurseva za decu, korisnih u njihovom putu ka osamostaljivanju, kao i na nabavku edukativnih igara i materijala za radionice koje se sprovode u okviru redovnog programa – navodi se u saopštenju.

Cilj projekta je da se kroz druženje i sport animiraju društveno odgovorne kompanije i građani koji su u prilici da podrže ovu akciju i koji prepoznaju njen potencijal. U pitanju je celodnevni događaj u kojem će učestvovati 16 ekipa, od kojih će jedna biti i tim dece iz Dečijeg sela.

– Pored turnira, organizujemo i takmičenje u šutiranju trojki, a moći će da se ostave donacije i na licu mesta. Događaj je otvoren za posetioce, i biće upriličen odgovarajući zabavni program kako za publiku tako i za mališane. Pridružiće nam se Društvo za borbu protiv šećerne bolesti grada Novog Sada sa dva štanda na kojima će prisutni moći da izmere nivo šećera u krvi, krvnog pritiska, težine, visine, kao i indeksa telesne mase. Udruženje “Čepom do osmeha” će nam obezbediti svoje kutije za čepove – kažu organizatori.

– Pozivamo Vas da doprinesete realizaciji ovog događaja, tako što ćete najaviti događaj putem vaših kanala, kako bi nam se u nedelju pridružilo što više građana i tako dalo podršku i takmičarima i deci iz Dečijeg sela. Osim toga, pozivamo Vas da nam se u nedelju pridružite na samom otvaranju turnira u 10h, ili kasnije u toku dana.

Autor: NsHronika
Foto: Ilustracija/Pixabay