Početna Gradske teme “Humanošću do krova nad glavom” 29. maja na Petrovaradinskoj tvrđavi

“Humanošću do krova nad glavom” 29. maja na Petrovaradinskoj tvrđavi

spans_slogan

Krajem maja na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se zanimljiva manifestacija pod nazivom “Humanošću do krova nad glavom”. Cilj akcije je pomoć napuštenim životinjama o kojima brine Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-Spans.

Ovom neobičnom dešavanju, u koji su uključeni najmlađi sugrađani našega grada, prethodiće likovni i literarni konkurs, sa osnovnom idejom da se umesto donacija napravi program sa radionicama, namenjenim deci.

Budući da je najveći problem ovog volonterskog udruženja regulisanje smeštajnih kapaciteta životinja, sve donacije će ići na popravku i obnavljanje već postojećih i dotrajalih boksova.

Građani koji 29. maja dođu na Petrovaradinsku tvrđavu, pomoći će u sakupljanju građevinskog materijala, hrane i novca a sve radionice biće besplatne i dostupne mališanima. Sve će biti bazirano na dobrovoljnim donacijama.

Svi učesnici su volonteri koji će sami finansirati svoje radionice, a najbolje radove će izabrati stručni žiri, sastavljen od umetnika iz okolnih ateljea.

Program će trajati od 10 do 18 časova i sastojaće se iz 20 različitih kreativnih radionica, a podršku ostvarenju ove ideje pružio je Muzej Vojvodine, koji će takođe imati svoju radionicu i predavanje.

Biće organizovan i “Dečiji market” u okviru kojeg će deca prodavati svoje igračke u korist štićenika “Spansa”.

U okviru performansa predviđene su i dve pozorišne predstave, učešće dva dečija hora, tri plesne školice, predavanje veterinara u svrhu edukacije, čas joge za decu, predstavljanje literarnih pobednika i još puno zanimljivih sadržaja. Veliki broj animatora i umetnika podržao je ovu manifestaciju, pa će i oni učestvovati u ovom druženju.

Volonteri udruženja “Spans” dovešće nekoliko pasa o kojima brinu do udomljenja, pa će mališani imati priliku da ih vide i poigraju se sa njima.

“Spansova” kampanja za udomljavanje napuštenih pasa nosi slogan “UDOMI – NE KUPUJ” jer je na novosadskim ulicama mnogo napuštenih životinja.

Izvor: 021
Foto: Promo