Početna Gradske teme Humanost na snazi: Studenti prikupili 15 kila lepka, Mile napravio 170 besplatnih...

Humanost na snazi: Studenti prikupili 15 kila lepka, Mile napravio 170 besplatnih stolica za bebe

1milestolar1

Studentkinja novosadskog univerziteta Maja Savić sa svojim prijateljima, organizovala je skupljanje pomoći Miloradu Jurkoviću, poznatijem kao Mile Stolar, koji pravi besplatne stolice za bebe. Ona je na ideju došla dok je sedela na keju sa svojim prijateljima.

Na ideju smo došli sasvim slučajno, tako što smo sa društvom nešto pričali o gospodinu Miletu i neko je pomenuo da on pravi stolice i zajedno smo rekli zašto ne bismo pomogli čoveku, ipak on radi nešto što ne bi svako mogao“, priča ona za 021.rs.

Kada su videli da je Mile objavio da mu je potrebno još lepka, kako bi mogao da pravi stolice, oni su se odlučili da delom novca koji su zaradili preko leta pomognu humanu akciju ovog stolara.

Kako studentkinja kaže, oni su sakupljali materijal malo po malo, da bi na kraju došli do 15 kila lepka, a potom to odneli Miletu, koji je do sada napravio 170 stolica za bebe širom Srbije.

Ona je rekla da je sigurna da će ovakvih akcija biti još, jer je divan osećaj da se nekome pomogne.

Verujem da takvi ljudi kao Mile, koji ni od čega prave nešto, zaslužuju mnogo mnogo više“, poručila je Maja.

Milorad Jurković, odnosno Mile Stolar, u javnost je dospeo kada se pročulo o njegovom humanom hobiju. Od materijala koji su nekome neupotrebljivi on pravi stolice za bebe, koje su potpuno besplatne. On je pozvao ljude da mu pomognu doniranjem lepka, šmirgli, dasaka i paleta, kako bi mogao od nečeg nekorisnog da stvori korisno.