Početna Gradske teme Idejno rešenje: Objavljen plan gradnje solitera u centru Novog Sada

Idejno rešenje: Objavljen plan gradnje solitera u centru Novog Sada

1

galens_idejno_resenje_600

Gradska uprava je raspisala javni uvid za urbanistički plan koji će omogućiti da se u centru grada, preko puta Glavne pošte, sagradi soliter, protiv čega se pobunio deo novosadske javnosti. Plan je izložen u prostorijama JP “Urbanizam”, a može se preuzeti i sa sajta ovog preduzeća www.nsurbanizam.rs. Javni uvid je otvoren do 4. novembra i do tada svi zainteresovani mogu da ulože prigovore na plan.

Podsetimo, nacrtom Plana prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, Bulevara cara Lazara, ulica Stražilovske i Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, ulice Jevrejske i Futoške, omogućava se firmi “Galens invest” da sagradi poslovno-stambenu zgradu do 13 spratova u visini Glavne pošte na mestu gde je do sada bila predviđena petospratnica.

Ovom predlogu su se do sada usprotivile novosadske arhitekte, kao i opozicija, dok vlast nije davala neke konkretnije izjave ili objašnjenja što se ovako drastično menja urbanističi plan. Opet, kakav je stav aktuelne vlasti o planovima, najbolje se vidi iz toga što, iako je u Novom Sadu prema Generalnom urbanističkom planu predviđeno da se ne zidaju visoke zgrade, Skupština grada glasovima vladajuće većine na prethodnoj sednici dozvolila je gradnju 11-spratnice u delu Rotkvarije.

Autor i foto: 021.rs

1 KOMENTAR

  1. NE VIDIM STA IMA TU LOSE AKO JE VEC TU NA 10 M IZGRADJENA JEDNA ISTO TAKO VISOKA ZGRADA,JOS DAVNO,GDE OVA VLAST NIJE IMALA UTICAJA.JA BIH SAMO NALOZIO DA SE TU SRAZMERNO KVADRATURI OBJEKTA IMVESTITOR OBAVEZE DA NAPRAVI PARKING MESTA,A TO JE SIGURNO PAR SPRATOVA,ARAZA ISPOD I SVE JE OK.NE HVALIM VLAST,AL NIT JE TO LOSA ODLUKA.

Comments are closed.