Početna Gradske teme Igor Mirović: Potpisani ugovori o idejnim projektima autoputa NS-Ruma

Igor Mirović: Potpisani ugovori o idejnim projektima autoputa NS-Ruma

igor-mirovic foto tanjug

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je Tanjugu da je pre desetak dana potpisan ugovor o izradi idejnih projekata za izgradnju autoputa Novi Sad – Ruma.

Mirović je istakao da je to izuzetno važan i značajan događaj iako je od strane medija veoma slabo ispraćen.

Pre desetak dana su od strane investitora, Ministarstva saobraćaja i Uprave za kapitalna ulaganja potpisani ugovori o izradi idejnih projekata za autoput Novi Sad – Ruma, a naredna godina će biti godina projektovanja – rekao je Mirović.

On je dodao da mu je posebno drago što je došlo do potpisivanja tih ugovora jer je, kako je naglasio, on lično o projektu izgradnje autoputa Novi Sad – Ruma govorio na predizbornom skupu u Novom Sadu za izbore 2012. godine i da je kasnije, dok je bio ministar za lokalnu smoupravu i regionalni razvoj, nastavio da radi na tom projektu, a da je taj posao nastavila i aktuelna ministarka Zorana Mihajlović.

Uspeli smo da pokažemo da je moguće imati koncept okupljanja oko projekata u Vojvodini, koji uvek mora i treba da bude ključna poluga za razvoj Vojvodine. Jako je bitna simbolika da je i u ovom antagonističkom modelu koji je danas na snazi u odnosu pokrajinske administracije prema Republičkoj vladi, moguće napraviti nekoliko koraka napred – rekao je Mirović i dodao da se može zamisliti šta bi sve bilo moguće uraditi kada bi odnos između Republike i Pokrajine bio komplementaran.

On je naglasio da je to i najkonkretniji pokazatelj šta donosi nova politika u Vojvodini koja će, kako je istakao, “doći nakon izbora i koja u narednim godinama može biti ključ za povratak Vojvodine na status najrazvijenijeg dela Srbije”.

Izgradnja auto puta Novi Sad – Ruma trebalo bi da bude podeljena u četiri deonice: Ruma – ulaz u tunel kroz Frušku goru, druga deonica je sam tunel, treća izlaz iz tunela do petlje na Mišeluku i četvrta obilaznica oko Petrovaradina.

To je, po Mirovićevim rečima projekat koji je ekonomski isplativ jer i eventualni koncesionar može da nađe svoj interes na tom putu na kome će prolaziti više od 5.000 automobila dnevno, ali i veoma kompleksan projekat koji obuhvata novi most na Dunavu koji od Petrovaradina preko Rafinerije izlazi na auto put Beograd – Subotica.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug