Početna Gradske teme Iks-nož u Kamenici 3 u funkciji, novi PET CT aparat u upotrebi...

Iks-nož u Kamenici 3 u funkciji, novi PET CT aparat u upotrebi do kraja jula

0

Novi PET CT aparat u sklopu Kamenice 3 počinje da radi do kraja meseca, po završetku instalacije i prijema. Ovaj aparat omogućiće značajno efikasniju i kvalitetniju dijagnostiku na Institutu za onkologiju Vojvodine, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je obišao i iks-nož, na kojem je od kraja juna, od kada je stavljen u funkciju, izvedeno dvadesetak zračenja, a potom i drugu fazu radova na izgradnji objekta Kamenica 3, koja obuhvata nadogradnju četiri sprata na postojećem objektu, za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

Mirović je najavio da bi Pokrajinska vlada u narednih 60 dana, uz podršku Skupštine AP Vojvodine, trebalo da izdvoji novac i za rekonstrukciju starih objekata sva tri instituta uz uređenje spoljnog dela kompleksa.

Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine prof. dr Zoran Radovanović rekao je da zbog postojanja iks-noža pacijenti više ne moraju da idu u Beograd na terapiju.

– Stari PET skener nabavljen je 2009. godine, a sada je u toku montaža novog savremenog hibridnog aparata na kojem će snimanja početi krajem meseca i sve ovo su izuzetno značajni koraci u daljem razvoju sveukupnog zdravstva Srbije i pokrajine – izjavio je Radovanović i dodao da će završetkom izgradnje kompleksa Kamenica 3 instituti raspolagati prostornim kapacitetima i opremom koji će zadovoljiti potrebe u narednim decenijama.

Izvor: novisad.com
Foto: Pokrajinska vlada