Početna Gradske teme Imenovani rukovodioci i članovi Privrednog saveta Grada

Imenovani rukovodioci i članovi Privrednog saveta Grada

privredni_savet_sednica

Biljana Pandovska iz “Delphi packard d.o.o” imenovana je za predsednicu na konstitutivnoj sednici Privrednog saveta Grada. Zamenik predsednika biće prof. dr Dragan Popović iz “Schneider Electric DMS NS d.o.o”, a sekretar šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Goran Sečujski.

Imenovani su i članovi Privrednog saveta, a to su prof. dr Jan Turan (Institut za ratarstvo i povrtarstvo), Vesna Vučurević (Univerexport d.o.o), Snežana Petrović (Lafarge BFC d.o.o), Slobodan Vasilić (Neoplanta a.d), Bojan Matijević (IM Matijević d.o.o), Vojislav Gajić (Aleksandar gradnja d.o.o), Aleksandar Galić (Galens d.o.o), Goran Popović (Heineken Srbija d.o.o), Vladimir Lukić (Erste bank a.d), Slobodan Terzić (Vojvođanska banka a.d), Nemanja Milenković (Exit festival & brends d.o.o), prof. dr Saša Orlović (Univerzitet u Novom Sadu), Tatjana Vidović (Nacionalna služba za zapošljavanje), Nikola Lovrić (Novosadski sajam a.d), Branko Radaković (NIS sa p.o), Dušan Bajatović (JP Srbijagas), Đorđe Širadović (Auto Čačak komerc d.o.o), Petar Radišić (Energotehnika – Južna Bačka Novi Sad) i Pavel Larionov (Lear Corporation d.o.o).

“Oni, kao predstavnici najuspešnijih kompanija koje već dugi niz godina posluju u Novom Sadu, imaju dragoceno iskustvo u praksi koje je veoma značajno za unapređenje poslovnog ambijenta i dalji ekonomski razvoj Grada, navodi se u saopštenju Grada. Na sednici je dogovoreno da se aktivno krene u realizaciju strateških ciljeva privrednog razvoja grada koji su sadržani u Strategiji održivog razvoja Novog Sada. Privredni savet ima predsednika, zamenika predsednika, sekretara i članove, a sačinjen je od predstavnka privrede, Univerziteta u Novom Sadu i Nacionalne službe za zapošljavanje. Uloga članova Saveta je da svojim idejama i iskustvima utiču na stvaranje poboljšanje ekonomskih prilika i stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta u Gradu”, navodi se u saopštenju.

Autor: 021.rs