Početna Gradske teme Institut za kardiovaskularne bolesti dobio mašinu za vantelesni krvotok

Institut za kardiovaskularne bolesti dobio mašinu za vantelesni krvotok

0

institut-sremska-kamenica-ikvbv-jpg_

Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici danas je dobio mašinu za vantelesni krvotok, koja tokom operacija preuzima ulogu srca i pluća i omogućava složene zahvate. Aparat je vredan skoro 20 miliona dinara i zamenio je 30 godina staru opremu na institutu u Sremskoj Kamenici, a prema rečima direktora Uprave za kapitalna ulaganja APV Nebojše Malenkovića, vrednost ove investicije je neprocenjiva za domaće zdravstvo i predstavlja lestvicu više u kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga.

Obezbeđujući sredstva za kupovinu mašine za vantelesni krvotok, omogućavamo da Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine nastavi da svakodnevno spašava živote u hirurškim salama i ostane jedan od najboljih zdravstvenih centara u regionu, koji ne zaostaje za svetskim centrima u pružanju zdravstvene zaštite u oblasti kardiohirurgije i kardiologije“, rekao je Malenković.

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Aleksandar Redžek objasnio je da mašina za vantelesni krvotok u toku operacije na otvorenom srcu kompletno preuzima funkciju srca i pluća i na taj način olakšava uslove izvođenja hiruških intervencija.

Autor: 021.rs