Početna Gradske teme Institut za onkologiju Vojvodine dobio novu magnetnu rezonancu

Institut za onkologiju Vojvodine dobio novu magnetnu rezonancu

0

Na Institutu za onkologiju Vojvodine počela je sa radom nova magnetna rezonanca, za čiju je nabavku, i izgradnju potpuno novog objekta za njen smeštaj, Pokrajinska vlada izdvojila 126,5 miliona dinara. To je treća magnetna rezonanca na Institutu za onkologiju.

– Novi objekat u kom je smeštena magnetna rezonanca, i koji je novoizgrađen za tu namenu, biće spojen sa objektom Kamenica 3, gde se radovi na izgradnji odvijaju predviđenom dinamikom i čime ćemo znatno unaprediti nivo zdravstvene zaštite na sva tri instituta u Sremskoj Kamenici – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je najavio da će Pokrajinska vlada naredne godine izdvojiti veća sredstva za oblast zdravstva, čime će, kako je ocenio, biti nastavljen kontinuitet opremanja bolnica, instituta, domova zdravlja i drugih ustanova u zdravstvenom sistemu Vojvodine. Naveo je i da će u decembru biti završena rekonstrukcija Interne klinike Kliničkog centra Vojvodine, jedne od najfrekventnijih u zdravstvenom sistemu, te izrazio očekivanje da će narednih dana biti zaključen i ugovor o izgradnji blokova B i C.

Izvor: novisad.com
Foto: Pokrajinska vlada