Početna Sport Novosadska liga: Jedinstvo sa 11:0 pobedilo Susek

Novosadska liga: Jedinstvo sa 11:0 pobedilo Susek

0

Utakmice 15. kola Novosadske lige, petog ranga domaćeg fudbala, odigrane su za vikend.

Tek jedna utakmica završena je bez golova, a rekord kola je postavljen u Gospođincima gde je Jedinstvo razmontiralo Susek, rezultatom 11:0.

Dva igrača su uspela u Gospođincima da upišu het-trik, Tepić i Rosić. Dva gola su dali Novaković i Tepić, a u listu strelaca upisao se i Večanski.

Pobeda TSK-a rezultatom od 5:0 protiv Hajduka iz Čuruga, poslednjeg tima na tabeli, potpuno je očekivana. Kako prenosi nsfudbal.com, Temerinci su u furioznom prvom poluvremenu završili posao u vezi sa osvajanjem bodova, ne dozvolivši domaćinima da ozbiljnije ugroze čuvara mreže TSK-a.

Do pobede su Temerinci stigli het-trikom Pupovca, a dvostruki strelac je bio Kosić.

Fudbaleri Fruškogorca prvi su koji su ove sezone uspeli da iz Đurđeva odnesu kući bod. Čekala ih Bačka 1923, koja ove sezone igra dosta dobro i bori se za svoje mesto u vrhu Novosadske lige. Oba tima su igrala dosta čvrsto, sa mnogo faulova i malo pravih prilika za pogodak.

Iako je u prvom delu igre terensku inicijativu imao domaćin, gosti iz Sremske Kamenicu imali su odličnu priliku u finišu prvog poluvremena, kada je Pećić pucao, ali mu je udarac izblokiran. Nastavili su da pritiskaju gosti i u drugom poluvremenu, no bezuspešno.

Veternik nastavlja sa pobedama, te i dalje ostaje na samo jednom porazu, i to protiv Siriga, u septembru. Ovog puta Veterničani su savladali Tatru u Kisaču. Ekipa Bobana Dašića se pobedama protiv Omladinca, a sada i protiv Tatre, iskupila za kiks i remi u komšijskom derbiju protiv Futoga.

Do pobede rezultatom 4:0, Veternik je stigao golovima Kitića, Srdanovića i Ušćumlića. Zanimljivo je da su Veterničani domaćinu “upakovali” tri gola u razmaku od tri minuta – u 80, 81. i 82. minutu.

U ostalim utakmicama igrali su: Fruškogorski partizan – Titel 3:1, Futog – Sirig 2:1, Omladinac – Slavija 1:5, Petrovaradin – ŽSK 3:1, Bačka – Šajkaš 1908 1:1.

Na vrhu tabele se nalaze Veternik sa 38, TSK sa 36, te Fruškogorski partizan sa 29 bodova, kojem prete i Bačka 1923, Sirig, Fruškogorac i ŽSK, sa malom bodovnom razlikom. Na dnu se nalaze Titel, Susek i Hajduk iz Čuruga, sa samo jednim osvojenim bodom.

Izvor: 021
Foto: Pixabay