Početna Gradske teme Iseljena porodica protestuje ispred novosadskog suda

Iseljena porodica protestuje ispred novosadskog suda

0

Ljubomir i Mirjana Jakšić započeli su juče protest ispred zgrade novosadskog suda nakon što su izvršitelji njih i dvoje dece u utorak iselili iz stana na Bulevaru kralja Petra I 61.

Kako su istakli Jakšići, oni će stajati ispred suda dok ne dobiju oko pet miliona dinara za koje smatraju da im duguje investitor Tihomir Samardžić.

– Namamo kome da se obratimo u sudu i pitamo kako da dođemo do našeg novca. Sudija koji može da izda nalog za isplatu je na bolovanju, a niko drugi u sudu to neće da uradi – kaže Mirjana Jakšić. Ona dodaje da im niko nije ponudio pomoć i nemaju krov nad glavom, pa će protestovati ispred suda svakog dana od 8 do 15 časova, a potom utočište potražiti na Spensu.

U Osnovnom sudu navode da je poverilac, odnosno investitor, 14. novembra isplatio dug od 4,9 miliona dinara, te da zbog toga nije održana javna prodaja stana.

– Sudija će po povratku sa bolovanja dati nalog rukovodiocu sudskog depozita da Jakšićima isplati sumu koja im pripada – navode za “Novosti” u Osnovnom sudu, dodajući da predsednik suda nema ovlašćenja da postupa u ovom predmetu. Kako dalje ističu, iz ovog depozita namiriće se oni koji imaju potraživanja od Jakšića. Međutim, u sudu nisu precizirali o kojoj sumi, niti kome i koliko Jakšići duguju po šest izvršnih rešenja iz 2016. i ove godine.

Tek nakon naplate ovih rešenja, Jakšićima će biti uplaćen preostali novac.

Podsetimo, Jakšići su u utorak iseljeni iz stana koji su pre 13 godina kupili od investitora Samardžića, s kojim se spore na sudu. Postoji i nekoliko izvršnih presuda – Jakšići da se isele iz spornog stana, a investitor da im vrati novac sa pripadajućom kamatom.

Izvor: 021/Novosti
Foto: 021