Početna Gradske teme Iseljenje petočlane porodice odloženo na 30 dana

Iseljenje petočlane porodice odloženo na 30 dana

Porodica-privatna-arhiva

Petočlana porodica Ljubičić, još neko vreme ostaće u kući u Ulici Radoja Domanovića 62 u novosadskom naselju Salajka. Izvršitelj je u utorak odložio iseljenje ove porodice zbog izgubljenog sudskog spora, neplaćene odštete i drugih troškova od oko milion i 100 hiljada dinara. Na osnovu sudske presude kuća je pripala komšiji Nedeljku Trifkoviću, na istoj adresi, sa kućnim brojem 62a. U dom Ljubičića, izvršitelj će ponovo doći za 30 dana.

U zakazano vreme u devet sati, izvršitelj je došao kod ove porodice, ali s obzirom na to da su u kući i dalje nalaze njihovo pokućstvo i ostale stvari, odlučio je da iseljenje odloži. Ljubičići su mu saopštili da se nisu iselili, jer nemaju gde da odu, osim na ulicu.

Komšije i prijatelji Ljubičića, ne mireći se sudbinom koja ih je zadesila, u znak podrške, okupili su se u dvorištu. Zoran Ljubičić, glava porodice i supruga Anđelka, nadaju se da ipak neće ostati bez krova nad glavom, i da će Apelacioni sud u narednih mesec dana, obnoviti postupak.

Žalili smo se, ali nikakav odgovor ni do danas nismo dobili. Naš slučaj je trenutno u Višem sudu – navodi Anđelka Ljubičić, dodajući da kao nezaposleni žive od socijalne pomoći i u strašnim uslovima jer od novembra prošle godine nemaju vodu, a od januara su i bez struje.

Vodovodu smo podneli molbu da nam priključe vodu, ali ni od njih nema odgovora.

Bez kuće koju su kupili 2001. Ljubičići su ostali posle tužbe prvog komšije Trifkovića, koji ih je pre pet godina tužio zbog uzurpacije dela placa i ograde, postavljene ranije i koju su prilikom useljenja zatekli.

Sud je presudio u komšijinu korist, na osnovu, po njemu, nelogičnog nalaza sudskog veštaka, te je određeno da mora da plati pola miliona dinara na ime odštete i još 200.000 dinara sudskih troškova, kao i oko 280.000 dinara na ime kamate obračunate u međuvremenu. Tako je dug narastao na više od milion dinara. Prošlogodišnja prodaja kuće na licitaciji bila je neuspešna, te je sud kuću dodelio Trifkoviću.

Milorad Radovanović, drugi komšija koga je Trifković tužio, i izgubio sudski spor, kuću je sačuvao jer je nekako uspeo da skupi oko 30.000 evra i plati.

Parcela je moja, urađena je konverzija, ali Trifković me i pored toga ponovo tužio jer koristim njegovu parcelu – ističe Radovanović.

Nedeljko Trifković, ljutito negodujući zbog prisustva novinarskih ekipa, tvrdio je da su Ljubičićeva kuća, kao i ostali objekti na toj parceli, osim njegovog, nelegalni.

Izvor: Novosti
Foto: Privatna arhiva