Početna Gradske teme Istekao rok za podnošenje ponuda za javne garaže u Novom Sadu

Istekao rok za podnošenje ponuda za javne garaže u Novom Sadu

Rok za podnošenje ponuda zainteresovanih za izgradnju javnih garaža u Novom Sadu istekao je pre nedelju dana, ali iz Gradske kuće nema nikakvih informacija o tome da li se iko na ovaj poziv odazvao.

Ni posle nedelju dana čekanja, novosadski mediji nisu dobili nikakav odgovor na pitanja o tome da li je Grad primio ponude na Konkursu za izbor javnog partnera za gradnju četiri javne garaže u Novom Sadu.

Otvaranje ponuda je trebalo da bude organizovano u ponedeljak, 23. marta, u 10 časova. Međutim, novosadska vlast ni reč nije saopštila o tome šta je bilo sa koncesijom za izgradnju garaža i da li je možda ponovo došlo do nekog pomeranja.

Podsetimo, ovaj konkurs je pokrenut polovinom decembra, a rok za podnošenje ponuda je krajem februara pomeren za 23. mart, uz obrazloženje da zainteresovani koncesionari iz Kine nisu u mogućnosti da prikupe dokumentaciju zbog virusa korona. Ovo je tada potvrdio i gradonačelnik Miloš Vučević, ali ovog puta nema nikakvih izjava ili informacija.

Grad Novi Sad ovim konkursom traži privatnog partnera za gradnju četiri garaže, iako je prvobitno u planu bilo da se objekti izgrade na 12 lokacija. Broj je smanjen, između ostalog, i zato što su se građani Satelita pobunili zbog ideje da im se garaže pod naplatom izgrade u stambenom bloku.

Na koncesiju od 43 godine nude se podzemne garaže u Ulici Modene, na uglu Uspenske i Šafarikove, kod Banovine i na Trgu republike.

Izvor: 021
Foto: Pixabay