Početna Kultura Predstava “Ilustrovana enciklopedija nestajanja” dostupna i onlajn

Predstava “Ilustrovana enciklopedija nestajanja” dostupna i onlajn

Predstava “Ilustrovana enciklopedija nestajanja” Božidara Kneževića od danas, 1. aprila biće emitovana na sajtu i fejsbuk stranici Srpskog narodnog pozorišta.

Reditelj, scenograf i koreograf je Zoltan Puškaš, a igraju: Nebojša Savić, Sanja Ristić Krajnov, Jugoslav Krajnov, Mia Simonović, Marko Savković, Grigorije Jakišić, Alisa Lacko / Nina Rukavina, Vukašin Ranđelović, Jelena Antonijević, Aleksandra Pejić, Terezia Figura, Agota Vitkai Kučera, Daniel Husta.

Predstava je nastala u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Sterijinog pozorja.

“Reč je o tekstu koji je pre nekoliko godina pobedio na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst, a koji je jedna stilski veoma neobična parodija, gotovo stripoliki scenario za jednu od omiljenih alegorijskih i mitomanijskih priča (ne samo) sa ovih prostora o plemenu koje spremno dočekuje apokalipsu i, u tom kontekstu što da ne, vanzemaljce. Porodicom Koljibaba predsedava baba, na vrhu planine – nacionalnog parka – Koljigora. Ona će učiniti sve da se ispuni proročanstvo i da poslednji naslednik izvornog bića njenog pokolenja bude poslednji i prvi koji će uploviti u novo doba (…)” – Igor Burić, “Dnevnik”, 17. marta 2018.

Emitovanje predtsave počeće danas, 1. aprila u 14 časova i biće dostupna 48 sati (do 3. aprila u 14 časova).

Izvor: 021
Foto: Printscreen