Početna Gradske teme Ivan Tasovac održao koncert za bebe u Galeriji Matice srpske

Ivan Tasovac održao koncert za bebe u Galeriji Matice srpske

Roditelji i bebe juče su uživali u Galeriji Matice srpske uz kompozicije klasične muzike koje je na klaviru svirao pijanista i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Inače, iako je koncert za bebe postao već redovan događaj u GMS, ovaj put najavljen je kao koncert iznenađenja za bebe i roditelje i to povodom dana kada je Galerija 1958. godine otvorena za javnost na istom mestu. Iznenađenje je bio direktor Beogradske filharmonije lično.

Tasovac je za bebe izvodio kompozicije koje po dinamici i sadržaju odgovaraju ovom uzrastu, a mališani, od kojih se većina njih već upoznala sa klasičnom muzikom tokom prethodnih događaja u Galeriji, su, gotovo sat vremena plesali, kikotali se i uživali u muzici.

Koncert za bebe ovoga puta, ne samo da je počeo ranije, već se i završio kasnije, budući da su deca i roditelji bili toliko oduševljeni izvođenjem da su zatražili bar još jednu kompoziciju, sa čim se Tasovac rado složio rekavši da prestaje kad mu oni to zatraže.

I ovaj koncert za bebe, kao i svi prethodni, izazvao je veliko interesovanje roditelja. Koncerti se od oktobra prošle godine izvode jednom mesečno, prve subote u mesecu i pripadaju programu pod nazivom “Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost”.

Ovaj projekat GMS realizuje uz pomoć Muzičke omladine Novog Sada i Beogradske filharmonije, pod pokroviteljstvom Fondacije 2021. Galerija je prilagodila svoj prostor potrebama majki sa decom, opremivši ga foteljom za dojenje, stolom za povijanje i igračkama u “Dečjoj sobi”. Od oktobra prošle godine, svakog utorka je ulaz u Galeriju za roditelje sa bebama slobodan.

Izvor: 021
Foto: 021