Početna Gradske teme Iz bezbednosnih razloga odložen Marš 300 vojvođanskih zastava

Iz bezbednosnih razloga odložen Marš 300 vojvođanskih zastava

Marš 300 vojvođanskih zastava najavljen za četvrtak, 5. oktobar, odložen je iz bezbednosnih razloga.

Ovaj događaj u prethodne tri godine organizovali su Vojvođanska partija i Vojvođanski klub, u znak sećanja na 5. i 6. oktobar 1988. godine, odnosno na “Jogurt revoluciju”. Time su, navode organizatori, obeležavali “višedecenijsko stradanje Vojvodine kao direktnu posledicu nasilnog političkog puča nakon kojeg je usledila okupacija Vojvodine od strane centralističke administracije Republike Srbije, a koja traje i danas”.

Vojvođanska partija poručila je da je u saradnji za Policijskom upravom Novi Sad procenjeno da bi bezbednost građana koji bi se pojavili na maršu mogla da bude ugrožena.

“Mi kao organizatori skupa ne želimo da bilo kakva vrsta mogućeg incidenta baci senku na suštinu zahteva koje kao politička organizacija zastupamo. Verujemo i borimo se za slobodu mišljenja, političkog izražavanja i naša borba za Slobodu Vojvodine će se nastaviti u skladu sa aktuelnom društveno-političkom situacijom, sa naše strane, mirnim i demokratskim sredstvima uz duboko uvažavanje svih građanskih prava”, poručuju u ovoj partiji.

O drugom terminu održavanja Marša 300 vojvođanskih zastava javnost će biti naknadno obaveštena.

Izvor: 021.rs

Foto: Vojvođanska partija