Početna Gradske teme Iz trećeg pokušaja izabrana firma koja će urediti ulicu uz novi Lidl

Iz trećeg pokušaja izabrana firma koja će urediti ulicu uz novi Lidl

0

Grad Novi Sad je iz trećeg pokušaja uspeo da nađe firmu koja će urediti deo Ulice Ive Andrića uz prodajni objekat Lidla koji je u izgradnji.

Posao vredan 84.056.458,99 dinara sa PDV-om je pripao grupi firmi “Put invest”, “Energotehnika – Južna Bačka” i “Tecton Geosystems” iz Novog Sada koji su bili jedini ponuđači.

Ovaj tender je uspeo jer je prva javna nabavka poništena zbog matematičke greške u dokumentaciji, a druga jer je grupa ponuđača predvođena firmom “Karin komerc” tražila skoro 110 miliona dinara sa PDV-om, što je preko 20 miliona dinara više od procenjene vrednosti.

Projektom je predviđeno da se pored uređenja celog prostora oko buduće prodavnice sagradi i više stotina metara biciklističkih i pešačkih staza u delu Ulice Ive Andrića, od Ulice Heroja Pinkija do 1.300 kaplara, sa strane gde će biti Lidl.

Kada se obave ovi radovi, a rok je sedam meseci, Ulica Ive Andrića će imati obostrane staze za pešake i bicikliste, što je značajno za one koji ovim putem idu ka Ribarskom ostrvu i Šodrošu.

Takođe, predviđena je gradnja i rekonstrukcija 400 metara kanalizacione mreže, 900 metara vodovodne mreže, kao i izgradnja elektromreže i javne rasvete. Skoro neposredno uz autobusku okretnicu biće probijena saobraćajnica u dužini od oko 50 metara koja će voditi od Ulice Ive Andrića do budućeg prodajnog objekta Lidla.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay