Početna Gradske teme Iz trećeg pokušaja izabrana firma koja će urediti ulicu uz novi Lidl

Iz trećeg pokušaja izabrana firma koja će urediti ulicu uz novi Lidl

Grad Novi Sad je iz trećeg pokušaja uspeo da nađe firmu koja će urediti deo Ulice Ive Andrića uz prodajni objekat Lidla koji je u izgradnji.

Posao vredan 84.056.458,99 dinara sa PDV-om je pripao grupi firmi “Put invest”, “Energotehnika – Južna Bačka” i “Tecton Geosystems” iz Novog Sada koji su bili jedini ponuđači.

Ovaj tender je uspeo jer je prva javna nabavka poništena zbog matematičke greške u dokumentaciji, a druga jer je grupa ponuđača predvođena firmom “Karin komerc” tražila skoro 110 miliona dinara sa PDV-om, što je preko 20 miliona dinara više od procenjene vrednosti.

Projektom je predviđeno da se pored uređenja celog prostora oko buduće prodavnice sagradi i više stotina metara biciklističkih i pešačkih staza u delu Ulice Ive Andrića, od Ulice Heroja Pinkija do 1.300 kaplara, sa strane gde će biti Lidl.

Kada se obave ovi radovi, a rok je sedam meseci, Ulica Ive Andrića će imati obostrane staze za pešake i bicikliste, što je značajno za one koji ovim putem idu ka Ribarskom ostrvu i Šodrošu.

Takođe, predviđena je gradnja i rekonstrukcija 400 metara kanalizacione mreže, 900 metara vodovodne mreže, kao i izgradnja elektromreže i javne rasvete. Skoro neposredno uz autobusku okretnicu biće probijena saobraćajnica u dužini od oko 50 metara koja će voditi od Ulice Ive Andrića do budućeg prodajnog objekta Lidla.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay