Početna Gradske teme Izgradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad od ogromne važnosti za Vojvodinu

Izgradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad od ogromne važnosti za Vojvodinu

0

– Izgradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad je od ogromne važnosti za Vojvodinu i celu našu zemlju. Na taj način povezaćemo Beograd, Zrenjanin i Novi Sad i stvoriti uslove da mnoge industrijske zone dobiju dodatnu vrednost, što je veoma značajno za sve građane – rekao je predsednik Igor Mirović na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi sa predstavnicima kineske kompanije “China Shandong International Economic” koju je predvodio direktor ogranka kompanije Džang Điančo.

Na sastanku u Pokrajinskoj vladi bilo je reči o projektu izgradnje auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, koji će realizovati ova kineska kompanija, kao i o mogućnostima saradnje na novim infrastrukturnim projektima.

Predsednik Mirović ocenio je da je reč o jednoj od najvećih kineskih kompanija u oblasti građevine, koja je do sada realizovala projekte u našoj zemlji poštujući sve rokove, istakavši da je na taj način stekla značajne reference za realizaciju tog velikog poduhvata.

– Izgradnja ovog auto-puta je od ogromne važnosti za Vojvodinu i celu našu zemlju. Na taj način povezaćemo Beograd, Zrenjanin i Novi Sad i stvoriti uslove da mnoge industrijske zone dobiju dodatnu vrednost, što je veoma značajno za sve građane – rekao je predsednik Mirović.

Sagovornici su se saglasili da će sve strane na ovom projektu uložiti napore kako bi što pre zajednički došli do cilja.

Džang Điančo je u razgovoru istakao da će kineska kompanija u najkraćem roku završiti projektno-tehničku dokumentaciju, kako bi što pre počeli pripremni radovi na realizaciji ovog projekta. On je izrazio očekivanje da će saradnja na svim nivoima biti produktivna.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay