Početna Gradske teme Izgradnja Doma zdravlja na Adicama ulazi u drugu fazu

Izgradnja Doma zdravlja na Adicama ulazi u drugu fazu

0

Druga faza izgradnje Doma zdravlja na Adicama trbalo bi da počne do kraja proleća, budući da je Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove nedavno raspisala tender za izvođača.

Ovogodišnjim programom investicija je za preostale građevinske radove i opremanje nove ambulante predviđeno više od 160 miliona dinara iz gradske kase, a od odabranih preduzeća očekuje se da sve ugovorene obaveze ispune do 31. januara 2022. godine. Tenderom su, između ostalog, obuhvaćena ugradnja keramike, sanitarija, galanterije, stolarije i rasvete, ali i molersko farbarski i izolaterski radovi, te postavljanje podnih obloga, spuštenih plafona i parterno uređenje oko objekta.

Podsećanja radi, rok za završtak prve faze radova pomeren je zbog pandemije koronavirusa za bezmalo dva meseca, i to na inicijativu izvođača: firmi Morava In i Rad GM iz Kruševca, Teming Electrotećnology iz Niša i „Junior Security” iz Zrenjanina. Međutim, bez obzira na prolongiranje, vrednost radova ostala je nepromenjena, 97,8 miliona dinara.

Novi dom zdravlja, površine oko 1.200 kvadrata, smešten je u bloku između Smederevske ulice, Sime Šolaje, Žikice Jovanovića i Banjalučke, i tu će, kako je planirano, biti oko 30 zaposlenih. U ambulanti s oko 40 prostorija, radiće pet lekara opšte prakse, jedan ginekolog, po pedijatar za predškolce i za decu školskog uzrasta, te dečji stomatolog, opšti stomatolog, kao i oko 14 medicinskih sestara i tehničara i dve spremačice.

Za projektno-tehničku dokumentaciju Dom zdravlja „Novi Sad” svojevremeno je izdvojeno oko 4,5 miliona dinara, bez PDV-a, a taj posao poveren je Društvu za projektovanje, inženjering i konsalting „Đorđe Bajilo arhitekti” iz Novog Sada.

Rok za podnošenje ponuda na tender Gradske uprave za imovinu i imovinsko pravne poslove je 27. april, a ukoliko bude zainteresovanih preduzeća, druga faza radova mogla bi da počne do kraja maja. Otvaranje novog objekta na Adicama bi, kako se očekuje, trebalo da rastereti domove zdravlja na Limanu i u Vršačkoj ulici.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay