Početna Gradske teme Tri Novosađanke oslikavaju ulaze i pomažu da Milica prohoda

Tri Novosađanke oslikavaju ulaze i pomažu da Milica prohoda

0

Kada završe sa svojim poslom, Maja, Valerija i Ivana idu u humanitarnu akciju oslikavanja ulaza zgrada. Akcija koja je potekla sa Detelinare osvojila je srca Novosađana koji su poželeli da njihove zgrade budu kao iz bajke.

Tri prijateljice, koje spaja ljubav prema crtanju, poželele su da Milica Tupanjac iz Novog Sada prohoda. Uzele su četkice u ruke i odlučno krenule da šaraju prozore.

Ove godine smo krenuli da oslikavamo ulaze sa prolećnim motivima, čim je otoplilo Maja i ja smo napravile plan i do sada smo oslikale pet ulaza – istakla je Valerija Bilić.

Raduje ih što će već danas imati oslikavanje tri ulaza, a u narednom periodu imaju zakazane termine i nadaju se da će se što više ljudi odazvati pozivu. Kažu da su Novosađani oduševljeni idejom i da mogu da ih kontaktiraju i na Fejsbuk strani “Za lepšu i bolju Detelinaru”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Minimalna uplata po ulazu je hiljadu dinara. Tokom proteklih akcija jedan ulaz je uplatio 11.000 dinara. Što je više to je bolje – rekla je Maja Radaković, osnivačica grupe “Za lepšu i bolju Detelinaru”.

Sagovornice su rekle da im sve to ne pada teško, već da ih ispunjava kada znaju da pomažu drugima. Tako “pune baterije”. Za jedna vrata im je potrebno oko 2 sata, a oslikavaju ih temperama.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay