Početna Gradske teme Izgradnja “Lidla” na Novom naselju počeće polovinom ove godine

Izgradnja “Lidla” na Novom naselju počeće polovinom ove godine

0

lidl logo

Polovinom ove godine na Bulevaru vojvode Stepe na Novom naselju trebalo bi da počne izgradnja “Lidla” na 1,1 hektar zemljišta.

“Zavod za izgradnju grada” će uskoro raspisati tender za izbor izvođača radova na izgradnji saobraćajnih površina, atmosferske kanalizacije i javnog osvetljenja.

Iz kompanije “Lidl Srbija supermarketi” saopštili su da će novosadski objekat izgledati identično kao i onaj čije se otvaranje očekuje krajem ovog meseca u Smederevu. To će biti prva prodavnica u Srbiji, a pre nekoliko dana saopšteno je da će nemački trgovinski lanac u našoj zemlji ove i naredne godine otvoriti 20 prodavnica.

U ovoj kompaniji nisu mogli da preciziraju detalje u vezi sa vrednošću investicije u Novom Sadu, brojem radnika koji će raditi i sličnim.

Podsetimo, ova firma je još pre četiri godine na uglu Bulevara Vojvode Stepe i Bulevara Evrope (između Detelinare i Novog naselja) kupila plac od 11.142 kvadrata za 1,6 miliona evra, kako bi se tu napravio objekat od 2.000 kvadrata i 100 parking mesta. Ipak, radovi nikad nisu započeti.

Podsetimo još i da je Skupština grada nedavno usvojila urbanistički plan koji predviđa gradnju još jednog tržnog centra na mestu Rasadnika na Futoškom putu.

Izvor: 021, Dnevnik
Foto: Logo / Lidl