Početna Gradske teme Ponovo propao tender za spomenik nastradalima u “Kontrastu”

Ponovo propao tender za spomenik nastradalima u “Kontrastu”

0

kontrast

Sve je izvesnije da spomenik nastradalima u diskoteci Kontrast neće biti podignut do godišnjice tragedije 1. aprila. Naime, po drugi put za mesec dana propao je tender za postavljanje spomenika.

U “Zavodu za izgradnju grada” su prvi tender sproveli krajem januara i početkom februara. Tada su poslati pozivi firmama “NPN Gradnja” iz Novog Sada, “MobilSistemi” iz Novog Sada i “Dijagonali” iz Novog Sada da daju ponudu, ali je tender poništen jer je jedina ponuda firme “MobilSitemi” stigla sa zakašnjenjem.

Drugi tender je vođen u drugoj polovini februara, i ZIG je poslao poziv preduzećima “Al Jović” iz Gopođinaca, “MobilSistemi” iz Novog Sada i “Čelik” iz Bačkog Jarka. Ovaj put su na vreme stigle ponude “Al Jović” i “MobilSistemi”, ali obe su odbijene jer su tražili više novca od procenjene vrednosti nabavke od 2.916.667 dinara i pri tome dokumentacija nije bila ispravna. Konkretno “Al Jović” je tražio 3.341.787,7 dinara, a “MobilSistemi” samo 572 dinara više od procenjene vrednosti, tj . 2.917.239 dinara.

Očekuje se da će ZIG i po treći pokušati da nađe firmu koja će postaviti spomenik nastradalima u Kontrastu, ali je sve izvesnije da obeležje neće biti postavljeno do 1.aprila.

Podsetimo da je inicijativa za podizanje spomenika potekla od roditelja nastradalih, a gradski Savet ju je jednoglasno podržao. Predlog je usvojen 2013. godine, formiran je i odbor čiji je zadatak da sve to sprovede u delo. Između tri učesnika idejnog konkursa, krajem 2015.godine je odabran rad Novosađanke Ivane Sovilj. Rad predsavlja protivpožarne stepenice, kojima se ne može proći.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs