Početna Gradske teme Izgradnja nove zgrade Hitne pomoći počeće do kraja godine

Izgradnja nove zgrade Hitne pomoći počeće do kraja godine

hitna-pomoc-ambulanta-Beta

Izgradnja nove zgrade Hitne pomoći trebalo bi da počne do kraja godine. U Zavodu za izgradnju grada kažu da je u toku priprema tenderske dokumentacije za pokretanje postupka javne nabavke za izbor izvođača radova.

Kompleks Zavoda, kako kažu u ZIG-u, gradiće se na parceli br. 5432/1 K.O. Novi Sad II, a taj prostor, površine 3.250 kvadratnih metara, omeđen je Somborskom, Jastrebačkom i Ulicom Ilariona Ruvarca. Kompleks će se satojati od dve celine – u zapadnom delu biće lociran objekat Zavoda s ambulantama, apotekom i administrativnim i edukativnim sadržajima, a u istočnom delu planirana je garaža za vozila Hitne pomoći, piše “Dnevnik”.

Planirano je da sam objekat ima 2.700 kvadratnih metara, spratnosti P+1 do P+3. U prizemlju na oko 700 kvadrata, predviđene su noćne ambulante za decu i odrasle, sa svim potrebnim pratećim sadržajima, kao i ogranak Apoteke s dežurstvom od 24 časa dnevno. U severnom delu prizemlja, prema Somborskoj ulici, biće smešten glavni ulaz u objekat i centralni hol sa stepeništem i liftom, kao i atrijumski prostor.

Na prvom spratu predviđen je edukativni centar za obuku zaposlenih prilikom masovnih nesreća, elementarnih nepogoda i vanrednih situacija, kao i potencijalni smeštaj ugroženih građana u takvim okolnostima, dok je drugi sprat namenjen za trijažno-distributivni centar, kao i za kancelarijski prostor. Na trećem spratu planiran je prostor za upravu i administraciju.

Garaža od oko 2.300 kvadratnih metara imaće parking prostor za specijalizovana sanitetska vozila, a u suterenu je predviđen tehnički blok koji sadrži prostorije za popravku, pranje i dezinfekciju vozila, skladište rezervnih delova za vozila, prostoriju za medicinski otpad, kao i energetski blok.

Na preostalom delu parcele predviđena je izgradnja interne saobraćajnice za pristup vozila Hitne pomoći garaži, a predviđena su dva ulaza u kompleks, iz Somborske ulice i iz Jastrebačke.

Za izgradnju ovog objekta iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 50 miliona dinara.

Autor: Dnevnik