Početna Politika DS: Vučević je naredio i organizovao napad aktivista SNS-a

DS: Vučević je naredio i organizovao napad aktivista SNS-a

0

ds-demokrate-sns-novi-sad-konferencija-jpg

Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradonačelnika Novog Sada i predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloša Vučevića da je “naredio i organizovao” jučerašnje nasilje na Trgu slobode u tom gradu, kada je više stotina aktivista SNS-a sprečilo nekoliko funkcionere DS-a da održe konferenciju za novinare ispred Gradske kuće.

U napadu su učestvovali najbliži Vučevićevi saradnici i srodnici, a pokušaj linča su predvodili šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović, bivši predsednik Skupštine grada Zoran Vučević i potpredsednik Gradskog odbora SNS-a Damir Zobenica“, naveo je DS u saopštenju, uz koje je priložio i fotografije sa skupa.

Ta stranka je ocenila da je jučerašnji napad podsećao na “juriš u stilu Hitlerovih SS-odreda” i naveo da je u tome učestvovalo i više članova Gradskog veća i direktora javnih preduzeća, odbornici i poslanici SNS-a te radnici Zavoda za izgradnju grada, Parking servisa, Gradskog zelenila i još nekih gradskih firmi i ustanova pod kontrolom vladajuće stranke.

Odgovornost za udarce, pretnje, vređanja i sve ono što su trpele novosadske demokrate isključivo snosi Miloš Vučević i nema te laži koju taj političar u pokušaju može smisliti i izgovoriti, a koja bi sakrila istinu“, piše u saopštenju.

DS je ocenio da jedini način da Vučević eventualno dokaže kako nema veze s napadom koji se desio ispod prozora njegove kancelarije, jeste da podnese ostavku na položaj predsednika Gradskog odbora SNS-a i gradonačelnika.

Ako gradonačelnik stvarno nema pojma o tome šta mu pod nosom rade najbliži saradnici u partiji i u Gradskoj kući, onda on i ne upravlja svojom strankom i gradom pa bi njegov ostanak na sadašnjem položaju bio potpuno besmislen“, ocenjuje se u saopštenju.

DS je optužio SNS da je “fašizam” iz svojih saopštenja sada “izlio na ulicu”.

Jurišni odredi SNS-a su tri puta u poslednjih godinu dana napali predstavnike DS-a i sprečili ih da javno istupe, što nedvosmisleno pokazuje kako se partija Aleksandra Vučića trajno opredelila za nasilje i fašističke metode političke borbe“, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je u utorak da nije učestvovao u planiranju i organizovanju skupa aktivista SNS-a i dodao da je u trenutku kada je DS želeo da održi konferenciju za novinare, on u Gradskoj kući vodio “ozbiljne razgovore” u svom kabinetu.

Vučević je jučerašnje događaje okarakterisao kao “okupljanje pristalica dve političke struje”.

Autor: Beta
Foto: GO DS