Početna Gradske teme Izgradnja parkinga kod Instituta u maju

Izgradnja parkinga kod Instituta u maju

0

Izgradnja parkinga i postavljanje saobraćajne signalizacije, kao i javne rasvete kod Instituta u Sremskoj Kamenici, mogla bi da počne u maju, budući da je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala tender za izvođača.

Procenjeno je da će radovi koštati oko 26,7 miliona dinara i trebalo bi da budu završeni za pet meseci, odnosno 150 dana. Institut u Sremskoj Kamenici je regionalnia bolnica, koja pruža zdravstvenu zaštitu velikom broju pacijenata, od kojih se mnogi otežano kreću, te je, kako je u tenderskoj dokumentaciji objašnjeno, neophodno poboljšati pristup objektu, što, pre svega, podrazumeva gradnju parking-prostora, koji će biti povezan sa saobraćajnicama unutar kompleksa.

Po nacrtima “Vojvodinaprojekta”, u borovoj šumi su predviđeni kosi parkinzi, dok će pristupne saobraćajnice aktuelnim upravnim mestima biti delimično obnovljene, kada je reč o kolovoznoj konstrukciji. Odgovorni projektant je prostor podelio na tri celine. U prvom delu projektovane su nove saobraćajne površine i pristupne saobraćajnice za kose parkinge u šumi. Osim toga, planirana je i pristupna rampa, koja će omogućiti nesmetano kretanje osobama s posebnim potrebama, ali i podužni parking duž saobraćajnice. Kada je reč o drugoj celini, tu je predviđena rekonstrukcija kolovoza na pristupnim saobraćajnicama upravnim parking mestima, dok će u trećoj celini, nakon uklanjanja starog, biti ugrađen novi habajući sloj na kolovoznoj konstrukciji.

Zbog lakšeg kretanja slepih i slabovidih osoba kod pešačkih prelaza, na trotoaru su projektovane taktilne ploče upozorenja i ploče vodilje.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay