Početna Gradske teme Izgradnjom stambenih blokova za bezbednjake Jugovićevo dobija novo ruho

Izgradnjom stambenih blokova za bezbednjake Jugovićevo dobija novo ruho

0

Zbog velikog interesovanja za stanove za pripadnike snaga bezbednosti razmišlja se o novim lokacijama za gradnju u Beogradu i Novom Sadu.

– Razmišljamo i o novim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu, s obzirom na to da se prekjuče za minut i 47 sekundi u Beogradu prijavilo 7.000 ljudi za 1.000 stanova – rekla je Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Ona je juče sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem obišla gradilište za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti i istakla da u Srbiji na izgradnji ovih stanova radi 1.700 radnika, te da se država opredelila da razvija infrastrukturu, kako putnu i železničku, tako i komunalnu i građevinsku, saopštilo je ministarstvo.

Posted by Милош Вучевић on Понедељак, 05. октобар 2020.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je ocenio da će Jugovićevo biti jedan od najlepših delova grada u budućnosti, jer će sem stambenih jedinica, biti izgrađeni i škola i vrtić, kao i atletski centar sa stadionom i dvoranom.

– Svaki put kada dođemo na ovo gradilište, evidentan je napredak na realizaciji te velike investicije. Ono služi na ponos građevinskoj operativi, ne samo Novog Sada, nego i cele Srbije, jer je pored „Beograda na vodi“ to najveće pojedinačno gradilište u državi – rekao je Vučević i dodao da će ovo biti prelepo naselje gde će živeti oko 10000 ljudi.

– Mislim da ćemo već početkom sledeće godine videti zadovoljne pripadnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva pravde i svih onih službi koje pripadaju sektoru bezbednosti, kao vlasnike stanova. Dinamika izvođenja radova je zadovoljavajuća, a preko Gradske uprave za investicije i građevinsko zemljište ugovorili smo uređenje saobraćajnica, javne rasvete, vodovoda i kanalizacije, za šest ulica u vrednosti od 330 miliona dinara – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio na saradnji ministarki Zorani Mihajlović, Građevisnkoj direkciji Srbije, kao i JP „Putevi Srbije“ koje radi i na završetku kružne raskrsnice kod ulazno-izlaznog pravca u grad, Novi Sad-Istok.

Upravljač projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu je Građevinska direkcija Srbije, a v.d. direktora Mirko Petrović je naglasio da se trenutno u Novom Sadu gradi 1972 stana, odnosno ukupno 145 000 kvadratnih metara, te da investicija vredi 8,5 milijardi dinara.

– Ceo projekat u Novom Sadu je podeljen na dve faze. Prva faza će biti završena u februaru naredne godine u predviđenim rokovima. Hvala gradonačelniku i njegovom timu i svim javnim preduzećima na dobroj saradnji. Nadamo sa da ćemo već u martu korisnicima predati ključeve za 548 stanova – istakao je Petrović.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay