Početna Gradske teme Izgradnjom stambenih blokova za bezbednjake Jugovićevo dobija novo ruho

Izgradnjom stambenih blokova za bezbednjake Jugovićevo dobija novo ruho

Zbog velikog interesovanja za stanove za pripadnike snaga bezbednosti razmišlja se o novim lokacijama za gradnju u Beogradu i Novom Sadu.

– Razmišljamo i o novim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu, s obzirom na to da se prekjuče za minut i 47 sekundi u Beogradu prijavilo 7.000 ljudi za 1.000 stanova – rekla je Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Ona je juče sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem obišla gradilište za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti i istakla da u Srbiji na izgradnji ovih stanova radi 1.700 radnika, te da se država opredelila da razvija infrastrukturu, kako putnu i železničku, tako i komunalnu i građevinsku, saopštilo je ministarstvo.

Posted by Милош Вучевић on Понедељак, 05. октобар 2020.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je ocenio da će Jugovićevo biti jedan od najlepših delova grada u budućnosti, jer će sem stambenih jedinica, biti izgrađeni i škola i vrtić, kao i atletski centar sa stadionom i dvoranom.

– Svaki put kada dođemo na ovo gradilište, evidentan je napredak na realizaciji te velike investicije. Ono služi na ponos građevinskoj operativi, ne samo Novog Sada, nego i cele Srbije, jer je pored „Beograda na vodi“ to najveće pojedinačno gradilište u državi – rekao je Vučević i dodao da će ovo biti prelepo naselje gde će živeti oko 10000 ljudi.

– Mislim da ćemo već početkom sledeće godine videti zadovoljne pripadnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva pravde i svih onih službi koje pripadaju sektoru bezbednosti, kao vlasnike stanova. Dinamika izvođenja radova je zadovoljavajuća, a preko Gradske uprave za investicije i građevinsko zemljište ugovorili smo uređenje saobraćajnica, javne rasvete, vodovoda i kanalizacije, za šest ulica u vrednosti od 330 miliona dinara – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio na saradnji ministarki Zorani Mihajlović, Građevisnkoj direkciji Srbije, kao i JP „Putevi Srbije“ koje radi i na završetku kružne raskrsnice kod ulazno-izlaznog pravca u grad, Novi Sad-Istok.

Upravljač projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu je Građevinska direkcija Srbije, a v.d. direktora Mirko Petrović je naglasio da se trenutno u Novom Sadu gradi 1972 stana, odnosno ukupno 145 000 kvadratnih metara, te da investicija vredi 8,5 milijardi dinara.

– Ceo projekat u Novom Sadu je podeljen na dve faze. Prva faza će biti završena u februaru naredne godine u predviđenim rokovima. Hvala gradonačelniku i njegovom timu i svim javnim preduzećima na dobroj saradnji. Nadamo sa da ćemo već u martu korisnicima predati ključeve za 548 stanova – istakao je Petrović.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay