Početna Gradske teme Izložba i humanitarni vašar u Tehničkoj školi “Pavle Savić”

Izložba i humanitarni vašar u Tehničkoj školi “Pavle Savić”

Tehnička škola “Pavle Savić” u utorak i sredu biće mesto zanimljivih dešavanja. U utorak, 16. decembra biće otvorena 42. samostalna izložba slika dr Uglješe Colića pod nazivom “Urbani pejzaž”.

Izložba je nastala kao saradnja između Tehničke škole “Pavle Savić” i Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu.

Dr Uglješa Colić do sada je imao 40 samostalih i preko 50 grupnih izložbi. Učestvovao je na preko četrdeset likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Izlagao u Francuskoj, Nemačkoj, Rusiji, Italiji, Turskoj, Mađarskoj, BIH i širom Srbije. Radi kao profesor strukovnih studija na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu. Svečano otvaranje upotpuniće i muzički program koji će prirediti Igor Zarić, a publici će se obratiti magistar crtanja i likovni pedagog Jasmina Knežević.

U sredu će se u istoj školi održati humantirani novogodišnji vašar od kog će prihod biti namenjen za decu u Dečjoj bolnici. Učenici će od 10 do 16 časova prodavati proizvode đačkih kompanija, dok će se od 12,30 održati muzičko-scenski program u kojem učestvuju učenici Baletske škole, polaznici plesnog studija “Point dens studio” i učenici Muzičke škole “Mjuzik harmoni”. Sav prihod biće namenjen za kupovinu paketića za Dečju bolnicu.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay