Početna Gradske teme Izmena u Parking servisu – parkiranje i do 24 sata

Izmena u Parking servisu – parkiranje i do 24 sata

0

Izmenom Odluke o javnim parkiralištima, usvojenom na sednici Skupštine grada, utvrđeno je uvođenje nove usluge, odnosno mogućnost korišćenja i plaćanja svih posebnih parkirališta (osim parkirališta pod kontrolom ulaska i izlaska), u trajanju od 24 sata, bez obzira na zonu.

Predviđeno je da se Posebna parking-karta može uplatiti unapred, ili naknadno u roku od osam dana, i to na osnovu naloga za plaćanje koji izdaje ovlašćeni radnik preduzeća, odnosno kontrolor.

Kako je rekao rukovodilac Službe JKP “Parking-servis” za odnose s javnošću Radovan Jeknić, na taj način je precizno definisan smisao i karakter Posebne parking-karte.

– Suštinski, ta promena je prilagođena tumačenjima odredbi Zakona o komunalnim delatnostima i gotovo je identična odredbama odluka u Beogradu i Subotici, kao dobrim primerima u regulisanju parkiranja – rekao je Jeknić.

Kupovinom Posebne parking-karte, korisnik ostvaruje pravo parkiranja na svim parkiralištima u gradu naredna 24 sata od trenutka izdavanja karte, odnosno njenog popunjavanja i isticanja na vetrobransko staklo. U dosadašnjoj odluci nije bilo definisano njeno trajanje, što je izazvalo zabunu kod korisnika.

Kako je je pojasnio naš sagovornik, od sada, ukoliko se desi da korisnik parkira vozilo i iz nekog razloga ne plati parking-kartu, kontrolor izdaje Posebnu parking-kartu vrednu od 900 dinara. Ona automatski postaje parking-karta koja važi 24 sata na svim posebnim parkiralištima, bez obzira na zonu, izuzev onih koja imaju automatizovane naplatne stanice. Taj iznos je korisnik dužan da plati u roku od osam dana.

Novina je i to što će se ta karta moći kupiti najverovatnije od marta na blagajni JKP “Parking-servis” u Filipa Višnjića 47. Korisnici koji imaju obaveza po ceo dan u gradu i svakodnevno koriste više različitih parking-mesta u različitim zonama, mogu kupiti Posebnu parking-kartu i ne rezmišljati 24 sata o plaćanju parking-sata.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay