Početna Politika Tribina “Partijska uzurpacija mesnih zajednica” u ponedeljak u Medija centru Vojvodine

Tribina “Partijska uzurpacija mesnih zajednica” u ponedeljak u Medija centru Vojvodine

0

Tribina “Partijska uzurpacija mesnih zajednica” održaće se u ponedeljak, 26. februara u Medija centru Vojvodine, Zmaj Jovina 3/1.

Na tribini će govoriti članica Grupe za konceptualnu politiku Branka Ćurčić, novinar portala VOICE Dalibor Stupar, član Grupe za konceptualnu politiku Zoran Gajić i član Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” Radomir Lazović.

Povod organizovanja tribine je potreba da se javnost obavesti da se u Novom Sadu mesne zajednice zatvaraju za građane i njihova udruženja i da je na delu nepoštovanje Zakona o lokalnoj samoupravi, kao i nepoštovanje svih sporazuma kojima se Republika Srbija obavezala na saradnju sa civilnim društvom, navode organizatori tribine Udruženje građana Grupa za konceptualnu politiku.

– Smatramo da je zatvaranje mesnih zajednica direktna posledica kampanje za lokalne izbore u Beogradu i demonstracija sile i bahatosti vladajuće stranke i koalicije na vlasti u Novom Sadu. Partijska uzurpacija saveta mesnih zajednica počiva na partijskoj mobilizaciji građana za izbore svojih predstavnika u organe lokalne samouprave na nivou lokalne zajednice, iza čega stoji zloupotreba Zakona o lokalnoj samoupravi i statuta mesnih zajednica, a postoje sumnje i da se krše izborne procedure izigravanjem Zakona o prebivalištu i boravištu građana – navodi se u pozivu.

Tribini će prisustvovati i predstavnici Omladinskog kluba CK13, kako bi govorili o svojim iskustvima u saradnji sa mesnim zajednicama. Takođe, tribina će ugostiti i građane čiji je Zbor građana u Mesnoj zajednici “Jugovićevo” na Detelinari proglašen nevažećim iako je održan u skladu sa procedurama, zakonom i statutom Mesne zajednice “Jugovićevo”.

Tribina počinje u 12 časova.

Izvor: 021
Foto: Medija centar Vojvodine