Početna Gradske teme Izmene u režimu gradskog saobraćaja za vreme Exit-a

Izmene u režimu gradskog saobraćaja za vreme Exit-a

GSPNoviSad-Solaris-1

JGSP “Novi Sad” će i ove godine uvesti izmene u režimu saobraćaja za vreme Exit festivala i nastojati da organizuje adekvatni prevoz za sve posetioce manifestacije, navodi se u saopštenju preduzeća.
Zbog očekivanog velikog priliva gostiju u Novi Sad, uz izmene na redovnim linijama uvode se i vanredne linije, i to od kampa na Štrandu do Petrovaradinske tvrđave.

Posetiocima festivala obezbeđen je prevoz od Međumesne autobuske stanice i Železničke stanice do kampa na Štrandu, kao i do Tvrđave, redovnim linijama koje će po potrebi biti pojačavane“, stoji u saopštenju.

Saobraćaj će naime biti organizovan na sledeći način.

Redovne linije 3 i 9 saobraćaće po važećem redu vožnje i biće pojačavane zglobnim autobusima. Od 10. do 13. jula biće uvedeni i vanredni polasci u 03:30 i 04:00 časova od restorana “Trag” do Detelinare (linija 3) i do Novog naselja (linija 9).

Od 9. do 12. jula uvodi se vanredna linija od kampa na Štrandu do restorana “Trag” u Petrovaradinu sledećom trasom: Okretnica Štrand – Fruškogorska ulica – Bulevar cara Lazara – Stražilovska ulica – Ulica Žarka Zrenjanina – Bulevar Mihajla Pupina – Beogradska ulica – Preradovićeva ulica.

Zglobni autobusi na čijim displejevima će biti ispisano „EXIT FEST” polaziće na svakih 40 minuta u periodu od 18:00 do 00:00 časova, a zaustavljaće se samo na redovnom autobuskom stajalištu u Ulici Žarka Zrenjanina (Banovina).

Od 10. do 13. jula uvodi se vanredna linija od restorana “Trag” do kampa sa sledećom trasom: Preradovićeva ulica – Beogradska ulica – Bulevar Mihajla Pupina – Ulica Žarka Zrenjanina – Stražilovska ulica – Bulevar cara Lazara – Fruškogorska ulica – okretnica Štrand.

Autobusi sa displejima „EXIT KAMP” polaziće na svakih 40 minuta u periodu od 02:00 do 06:00 časova, a zaustavljaće se samo na stajalištu u Ulici Žarka Zrenjanina (ispred Skupštine grada).

Osim redovne karte koja se kupuje u autobusu i košta 55 dinara, posetiocima je obezbeđena i mogućnost prevoza uz nedeljnu kartu od 715 dinara. Ona će moći da se kupi na kioscima JGSP “Novi Sad”, u Exit kampu, kod restorana “Trag”, na promo pultu u centru grada, te u minibusu na platou ispred Železničke stanice.

Autor: RTV

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here