Početna Gradske teme Jačanje saradnje Novog Sada i meksičkog grada Toluke

Jačanje saradnje Novog Sada i meksičkog grada Toluke

miodrag-kojadinovic

Grad Novi Sad je čvrsto opredeljen za dalje jačanje saradnje uspostavljanjem bratskih odnosa sa meksičkim gradom Tolukom, kako bi se unapredila već postojeća dugogodišnja saradnja sa tim gradom, rekao je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom prijema meksičkog ambasadora Hosea Evarista Ramona Šilotla Ramireza.
Meksički ambasador je izrazio očekivanje da će saradnja između dva grada biti i zvanično realizovana u toku ove godine, i to potpisivanjem Sporazuma o bratimljenju čime će dugogodišnje prijateljstvo i saradnja Novog Sada i Toluke biti formalizovani, saopštila je Gradska uprava.

Ističući da Srbiju i Meksiko vezuju tradicionalno prijateljstvo i razvijena saradnja u mnogo oblasti, Vučević i Ramirez su se osvrnuli na dosadašnju saradnju koja je počela još 1981. godine između dva grada.

Oni su se saglasili da postoji obostrani interes i široka mogućnost za konkretnu saradnju dva grada u različitim sferama, a naročito u poljoprivredi, kulturi, sportu i drugim oblastima.

U razgovoru je posebno naglašen značaj Međunarodnog poljoprivrednog sajma koji se više od osam decenija održava u Novom Sadu, kao moguće mesto nastupa kompanija iz Meksika naredne godine, navodi se u saopštenju.