Početna Gradske teme Jedna drugačija politika: Izabran novi predsednik Zelene stranke

Jedna drugačija politika: Izabran novi predsednik Zelene stranke

0

cvetkovic_zeleni

Novi predsednik novosadskog odbora Zelene stranke je Slobodan Cvetković, odlučeno je na Izbornoj skupštini ove partije održanoj proteklog vikenda. Cvetković je rođen 1963. godine u Novom Sadu, po obrazovanju je profesor književnosti i do sada nije bio politički aktivan.
Izborna skupština održana je u prepunoj velikoj sali hotela Norcev na Fruškoj Gori i pod sloganom “Jedna drugačija politika”. Sem Cvetkovića, izabrani su i potpredsednici Gradskog odbora i to su Dunja Kovač, Ivana Vujasin, Sonja Nikolić i Stevan Pilipović.

cabradi_zeleni

Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi kaže za 021 da Srbija zaslužuje jednu modernu političku stranku sa novim ljudima i novim idejama.
Imamo dve opcije, ili ćemo sedeti kod kuće i kukati kako nam nije dobro, ili ćemo pokušati nešto da promenimo. Mi verujemo da Srbija može biti bolje mesto za život, a da Novi Sad može biti jedan sasvim drugačiji grad u kome će Novosađani moći da uživaju. Poslednjih 15-20 godina imamo političku elitu koja vrti istu mantru, a mi živimo sve lošije. Ako želimo promene moramo politički da se angažujemo. Zato kažem: vreme je za jednu drugačiju politiku. I vreme je za nove ljude – kaže Čabradi.

zelena_sztranka_skup

Poručuje da su “zelene” ideje velike. – To nisu samo ideje ekologije, koja naravno jeste bitan temelj ove politike, ali su zelene teme istovremeno i teme nenasilja, socijalne pravde, i zelene ekonomije. Jednostavno, verujemo da u Novom Sadu, ali i celoj zemlji ima dovoljno kvalitetnih ljudi koji nisu uključeni u političke procese, a mogu da pomognu ovom društvu.
Zelena stranka sa sedištem u Novom Sadu inače nema veze sa političkim pilot projektom Borisa Tadića, odnosno strankom Zeleni Srbije, a na naredne lokalne izbore planira samostalan izlazak.

Autor i foto: 021.rs