Početna Kultura Koncert Fuđiko Heming 14. novembra u Novom Sadu

Koncert Fuđiko Heming 14. novembra u Novom Sadu

0

NOCTURNE_BK_PG01+04

Pijanistkinja iz Japana, Ingrid Fuđiko Heming, održaće koncert u subotu, 14. novembra 2015. u 18 časova na sceni “Pera Dobrinović” u Srpskom narodnom pozorištu.

Čuvena japanska pijanistkinja, Ingrid Fuđiko Heming, rođena je u Berlinu, 5. decembra 1932. godine.
Prvi put nastupa sa 17 godina, kao srednjoškolka, a kasnije počinje profesionalnu karijeru u saradnji sa Japanskom filharmonijom i drugim japanskim orkestrima. Tih godina gubi sluh na desno uho, ali nastavlja sa koncertima. Sa 28 godina seli se u Evropu, gde se usavršava i istovremeno nastupa. U tom periodu gubi sluh i na levo uho, koji potom delimično uspeva da povrati.

fujiko-hamming2

Uprkos svemu tome, Ingrid Fuđiko Heming uspešno gradi svoju koncertnu karijeru koja 1999. godine doživljava pravi procvat. Te godine Hemingova postaje senzacija u Japanu nakon izdavanja svog prvog CD-a, na kojem je izvela Listovu kompoziciju “Malo zvono”. Izdanje je prodato u više od dva miliona primeraka, što je neobičan fenomen u svetu klasične muzike. Od tog trenutka kreće veoma bogata internacionalna karijera Ingrid Fuđiko Heming koja je vodi u najpoznatije koncertne dvorane svetskih metropola poput Njujorka, Londona, Pariza, Berlina, Milana, Beča, Praga…
Prošle godine publika u Beogradu i Senti imala je priliku da uživa u njenoj virtuoznosti.
Do sada je izdala 15 CD-ova od kojih su četiri nagrađena priznanjem “Album godine klasične muzike” na dodeli Japanskih zlatnih nagrada, i to je bio prvi takav slučaj u istoriji.

Cena ulaznice za koncert je simboličnih 150,00 dinara.

Autor: Jelena Dopuđ