Početna Gradske teme Jesenja razmena knjiga

Jesenja razmena knjiga

Jesenja razmena knjiga održaće se u nedelju, 15. oktobra, u kulturnom centru Dom b-612.

Ovo je druga razmena knjiga koju književni blog “Prerazmišljavanje” ove godine organizuje u Miletićevoj 40 i ovog puta tema je “Knjigoložnička zimnica”.

Zainteresovani mogu knjige koje im više nisu potrebne zameniti za kupone, koje potom menjaju za neku od više stotina knjiga već prisutnih na razmeni ili mogu sačekati da pristignu nove knjige.

Prvih nekoliko studenata koji u indeksu pokažu i šesticu i desetku, u skladu sa temom razmene, dobijaju i teglu prave zimnice — marmelade, pekmeza ili ajvara.

Razmena traje od 14 do 20 časova, a u razmeni učestvuju sve vrste knjiga, od beletristike, preko naučnopopularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih knjiga.

Sve knjige koje građani žele da doniraju ili one koje preostanu nakon razmene biće prosleđene dalje, ili poklanjanjem vernim čitaocima “Prerazmišljavanja” ili kroz naredne razmene knjiga.

Na razmeni će se predstaviti mladi novosadski književici Stefan Janjić i Bojan Krivokapić, kao i “Bookmark” — književni turistički vodič kroz Novi Sad.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay